Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Lisett
Lisettmeghalt2013-01-03
bekerült:2012-03-12
honnan:
faj:kutya
fajta:Pomerániai törpespitz
ivar:szuka iv.
született:2003-02-10
szín:fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
leírás:Lisett fehér színű, nőstény, törpe spicc.
Született: 2003.02.10 Súlya: 8 kg, marmagassága: 36 cm.
Nagyon rossz körülmények közül, altatás elől lett mentve. Szó szerint egy sufniban tengette az életét a testvérével együtt.
Figyelmes szófogadó. Jó jelző, ám eltérően attól, ami a spiccekre általában igaz, nem ugatós! Ismerkedésnél – épp csak az elején – kicsit tartózkodó, de ha megtörtént a “bemutatás”, bújós, imádja a simogatást. Amikor hazaérkezik az gazdi, farokcsóválással, hízelgéssel, odabújással , törleszkedéssel üdvözli.
Kicsit domináns, ezért egyedüli kutyusnak ajánljuk. Kezdetben a személye elleni merényletnek minősítette a pórázt (nem csoda, hisz nem nagyon volt része olyank ényeztetésben, mint a sétáltatás), de most már szépen közlekedik rajta, néha azért figyelni kell rá, mert a hirtelen hangos hangoktól megretten séta közben. Kisgyermekek mellé kora miatt nem ajánljuk. A cicákkal nem tudni hogy jön ki, nyugodtsága alapján azonban feltételezhető, hogy ez a kérdés is megbeszélhető vele.. A fürdetést, fésülést elviseli, különösebben azonban nem élvezi. A kezdeti jelölgetés után teljesen szobatiszta. A lakásban semmit nem bánt , a kijelölt helyét használja alvásra, napközben viszont szeret a központban lenni, igaz néha igényli az elvonulást is. Az idegeneket megugatja, de a gazdi kedvéért elvisel bárkit, simít is megengedi: ha a gazdi beengedte, akkor az ismeretlen barát, de a közeledést azért nem viszi túlzásba: inkább csak elfogad.
Veszettség, kombinált oltással oltva, féregtelenítve, chipezve, fogkőtelenítve, kullancs elleni szerrel kezelve. betegségei kezelve, illetve műtve, teljesen felgyógyultan adjuk örökbe.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_kutyusok/lisett/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com