Illatos úti ivartalanítás


Egyesületünk 2011. március 31-én a telepvezető főorvossal megbeszéltek alapján, német partnerünk az Ungarische Pelzgesichter, valamint állatorvosunk Dr. Nyomárkay István és felesége támogatásával, a telepvezető főorvos által összeállított lista 30 kutya ivartalanításának lehetőségét teremtette meg. A Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészeti Telepén a telep állatorvosai végzik a kanok ivartalanítását.
Mindennél távolabb áll tőlünk, hogy csak a kan, vagy csak a szuka kutyák ivartalanítását tartanánk szükségesnek. A jelenlegi kétségbeejtő számú kóbor állat populációra figyelemmel - egyes becslések szerint csak a kóbor kutyák száma 800.000 körüli az országban - évekig nem kellene, hogy kiskutya szülessen, nincs ugyanis, hely, gazdi a már megszületettek számára sem.
Ebből az indíttatásból, hasonlóan a Lelenc és a TordasZoo akcióihoz, de kicsit más - ám nem ellentétes - megközelítésből, és a telep adottságainak megfelelően, mely nagy számú hasi műtött állat higiénikus elhelyezését nem teszi lehetővé, mi a kanok ivartalanítását indítottuk el, és reményeink szerint folytatjuk majd hasonló, harmincas dózisokban.

Végre - és ez nagyon sok ember és szervezet nagyon sok munkájának eredménye - a probléma ebrendészeti kezelésmódjában szemléletváltás indult el, mely a többletpopuláció kiiktatása - az ölés - helyett az egyébként lényegesen olcsóbb és az előző európainak és emberhez nem méltó kezelésmódja helyett a MEGELŐZÉS irányába mozdult!

KÖSZÖNJÜK MINDAZOKNAK, AKIKET EZÉRT KÖSZÖNET ILLET!

A programban résztvevő állatokat orvosi vizsgálat alapján a telep állatorvosai választják ki. Nem műthető a kórosan sovány, vagy beteg állat. A program ennek megfelelően az egészséges, fajtatiszta, illetve - másik pólus - a daganatos (here- végbél daganatban szenvedő) állatokra, rejtett heréjű valamint sérves állatokra koncentrál. Elsőbbséget élveznek azok a kutyák, akiknek ez a későbbiekben a biztonságát, illetve gazdához jutását az ivartalanítás elősegítheti.
Szukák ivartalanítása szintén lehetséges vemhes illetve daganatos állatok esetén, ha gyógyulásukhoz a telep a higiénés feltételeket biztosítani tudja.

Költhettük volna ezt a pénzt óriásplakátra: a harminc kutya ivartalanítása nagyjából egy óriásplakát költsége lett volna.
Hisszük azonban, hogy a tett és a munka is lehet a cégér. És úgy gondoljuk, a szavak helyett inkább a TETTEK szóljanak.

Ha egyetértesz, és szeretnéd anyagilag is támogatni az akciót, akkor ezt megteheted, számlaszámunk: 12010453-01006150-00100004. A megjegyzésben kérlek, tüntesd fel: "illatos úti ivartalanítás"

Ha egyesületünkről szeretnél többet megtudni, és az illatos úti ivartalanítási program részleteit nyomon követni, honlapunk: www.allatesember.hu
A műtétek elvégzését az operáló orvosok műtéti fotókkal, valamint a kutya chipszámát és adatait tartalmazó oltási könyvével igazolják. Ezeket honlapunkon szintén megtalálod.

KÖSZÖNJÜK, HA SEGÍTESZ, AMIVEL LEHETŐVÉ TESZED, HOGY KEVESEBB LEGYEN ÍGY AZ ÉRTELMETLEN HALÁL ÉS GYILKOLÁS!

2011-08-12 - Ivartalanítási program pillanatnyi eredménye

Ma megérkezett Dr. Kozma Tamás - a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepének vezetője - levele, melyben igazolja, hogy az ebrendészeti Teleppel közös ivartalanítási programunkban eddig 71 kutyát ivartalanítottak.

Az ivartalanított kutyák egy részének sorsát figyelemmel tudtuk kísérni. Sokan egészen »

2011-06-06 - Újabb admány

A mai napon újabb adományokat adtunk át a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepének a közös ivartalanítási programunkhoz. »

2011-03-31 - Adomány

Egyesületünk 2011. március 31-én a telepvezető főorvossal megbeszéltek alapján, német partnerünk az Ungarische Pelzgesichter, valamint állatorvosunk Dr. Nyomárkay István és felesége támogatásával, a telepvezető főorvos által összeállított lista 30 kutya ivartalanításának lehetőségét teremtette meg. »