Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Spricc
Spriccmeghalt2015-05-01
bekerült:2010-11-13
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:1998-06-15
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Spricc 2011 januárjában került hozzánk. Egyik örökbefogadónk kétségbeesetten hívott: vagy átvesszük vagy szomszédja lealtattatja. A kutya iránt abszolút közömbös fiatalember hozta, igen pökendien. Ok? Megunták. Mint egy letett kabátot. Fazonja már nem divatos, ideje újat venni. Az együtt töltött 12 év – ő kapta gyerekként - semmit nem számított. Érzelmi kötődésnek – az ember részéről – semi jele nem volt.
Spricc 1998-ban született, ivartalanított kan. 34 cm marmagas, körül belül 6 kg súlyú, valószínüleg mudi keverék.
Eddigi élete a panelben várakozásból állt, hogy menjenek már haza, ne kelljen szorítani és vigyék le nagy morogva a tízperces sétára. Így a többi állatra nem igazán szocializált. Súlyosbítja a szocializáció hiányát az is, hogy közepesen előrehaladott szürkehályogja miatt látása nem tökéletes, és így a megelőző támadás elvét követi: ha ő megy neki, váratlanul a másik kutyának, az biztos nagy csávónak hiszi. Pedig csak a félelem az ok. Fentiek alapján másik kutyával nem összeengedhető, csak egyedüli kutyának ajánlható, és a cicákat sem igazán kedveli.
Az emberekkel viszont kedves, barátságos. Imádja, ha vele foglalkoznak, és rendkívül gyengéd gesztusokkal köszöni meg. Szeret ugatni, ha valami történik, valaki jön, de öncélúan nem. Inkább jelez. A korához képest mozgékony, bírja a hosszabb sétákat, de ha nincs sétaidő, nyugodtan viselkedik, szobatiszta, a lakásban kárt nem tesz. Várja, hogy táruljon a Szezám, hiszen ehhez van szokva.
Nagyon sok szeretetet tud adni annak aki szereti, erre azonban most már neki lenne szüksége. Hisz soha nem kapta meg, és az idő amiben megkóstolhatja, már nem olyan hosszú.
De járna neki! Hogy ne egy panzióban érje el a vég, egy kennelben mindenki kutyájaként, úgy, hogy igazán senkié.
Szeretné, ha valaki elgondolkozna rajta: fel tud-e ajánlani neki egy párnányi helyet, napi három sétát, simogatást, és ha a szükség úgy hozza, orvost, ápolást, aggódást, törődést.
Hogy valakinek ő is fontos legyen.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633898032433/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com