Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Frappé
Frappémeghalt2010-05-05
bekerült:2009-07-28
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:
született:
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:A hajdúszoboszlói sintértelepről került hozzánk 2009. július 27-én, mely napon egyébként lealtatásra került volna.
Frappé 2-3 év közötti, 28 cm marmagasságú, 6 kg súlyú igazi “zsizsegő” (eredetileg az Illetékes Elvtárs nevet adtuk volna neki) barátságos ivartalanított pincsi keverék kisfiú. Hihetetlenül árnyaltan “beszél”: az igazi böhöm kutya hangjától egészen a halódó nőies sikkantásokig terjed a repertoárja: egy értő szemében, de tán a fülének is, egy kanárit is pótol, hihetetlen hanghatásokat tud produkálni. Ám teehtségével nem él vissza, nem bántó, legfeljebb akkor, ha szállítóboxban van: ilyenkor az őt ért méltánytalanságokért szóban vesz elégtételt, és követeli, hörgi, ugatja, pihegi, hogy vegyék ki. Amint megtörténik, csend van. Jó jelző kutya, és ha szabadságában nem korlátozzák, fölöslegesen nem ugat. Jobb hátsó lábát sérülés érhette, mert nem talpon, hanem a lábfej felső oldalán jár, amin a kezelés sem segített, műtétileg pedig egy ilyen régi sérülés nem hozható helyre. Ez azonban az égvilágon semmiben nem zavarja. A női nemnek nagyon nagy hódolója, amitől az ivartalanítás megtörténte sem vette el a kedvét egyenlőre. Nagyon kötődő és szeretetteli. Őt cica és gyerek mellé is bátran ajánljuk! Borzasztó aranyos kis lélek!
Azt a gazdit keressük neki, aki szerzett testi hibája ellenére is tökéletesnek, szeretni valónak látja. Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06-70-223-6476-os telefonszámon!
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com