Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Peanut (jMogyoró)
Peanut (jMogyoró)gazdira talált2024-04-20
bekerült:2023-07-30
honnan:Miskolc
faj:kutya
fajta:Csivava
ivar:kan
született:2022-06-01
szín:fehér
szőr típus:rövid
méret:kicsi
2 kg
leírás:Itt ez a kis lény. Gazdikereső, és elvileg: kutya, 2022. júniusában született ivartalanitott, szivféregnegativ fiúgyermek. Azt mondják: csivava, de nekem, mióta megláttam, folyamatosan vigyorban áll a szám és a jégkorszak cimű rajzfilm és abból Sid jár az eszemben, merthogy nem kicsit hasonlitanak.
Például abban is, hogy ugyanolyan kis lüke, szelekótya, minden lében kanál, levakarhatatlan, vigyorgó. Hihetetlenül gyors, és a mozgása…. hát az valami leirhatatlan. Pont, mint Sid-nek. Egyszer mint egy bécsi műlovagló ló, kimért és elegáns, másszor – pl. amikor pl. a Karcher gőztisztitóval találkozik – Sidet megszégyenitően idióta. Egyhelyben teker, és elesik a saját lábában, mert kb. öt irányban akar menekülni egyszerre. Csöpögtetheted egy másik kutya szemét, egyszercsak a szádban van, keverheted a vacsorát, felugrik az orrodig, mert neki még előtted látnia kell, mi főz a fazékban. Egyszóval, ha épp nem töltőn van, intenziv lakótárs. A kutyák imádják. Minden buliban benne van. Történés nem lehet nélküle. Ha viszont pihi van, elcsendesedik a falka, ő is visszafogja magát, elájul a saját maga diktálta tempótól és regenerálódik. Imád a többiekkel finom harapdálósdit játszani, s ebben mindkét szerepkört tökéletesen alakitja: a prédát és a prédálót is. Na de amit e közben művel….. kétezer kutya között ilyet még nem láttam. A hanghatások, leirhatatlanok, nem-kutyások, úrlény/óslényszerűek, és nem csak sikkantgat: sikkantásokkal magyaráz, folyamatos trillákat produkálva.
Sétastilusa pórázos sétáknál lényéből fakadóan izgalmas, viszonya a földhöz képest olyan, mint egy EKG görbe.
Emberfüggő. Ha valamit (bármit) csinál az ember, részt vesz benne (és hátramozditja). Úgy kaparássza a lábad, mint egy kis pók, és mintha ezer csápja lenne. Imád odabújni, ölbe ülni, észrevetetni magát. Gyengéd, simogatja (simogatná) az arcod, de mivel kajla, előfordul, hogy ilyenkor inkább a szemed veri ki.
Szóval vele az élet nem unalmas, ellenben rendkivül mókás. Szeretnénk, ha lenne kutyatársa! ha Neked még nincs, szivesen viszi magával országos cimbijét Pitykét! Vele tudnak csak igazán nagyokat alakitani. A mosolygós álszendével hatalmas harakiriket adnak elő, ám e közben nem sérül senki, épp ellenkezőleg! Mindenki teljes szivéből élvezi a performance-ot. A kutyatársnak, ha aktiv, Peanut egy kincs!Egy közepesen aktiv kutyával csodát tehet, felturbósithatja. Hiába kicsi, erős, kitartó kiskutya, tűrázásra is tökéletes társ, és nála lényegesen nagyobb kutyáktól sem retten meg, felveszi a kapcsolatot, megpróbál játszani, összebútorozni (a neki tetszó nagykutyára szimplán ráfekszik. Onnantól az a kutyaágy). A gazdinak azért nem árt, ha van humora és tűrőképessége, mert időnként elég intenziv a gyerek, de nagyon aranyos. Mint kb. minden csivava, ő is mindig fázik, úgyhogy nem szimplán ágybakutya, hanem paplan alatti kutya. Várja vidám, energikus családját.
Peanutról érdeklődni Takács Katinál lehet a kasznakata@gmail.com e-mail cimen vagy a 06 70 223 64 76 vagy 06 70 619 06 96ps telefonszámon.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com