Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Api
Apigazdira talált2023-08-27
bekerült:2023-07-01
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:kan
született:2017-06-01
szín:fekete-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Api 2017. június 1-jén született, szívféreg-negatív, oltott, chipezett, ivartalanított, egészséges yorkie-csivava keverék fiú.
Családból került hozzánk. Annak idején találták, befogadták, szerették és valóban családtag volt. De a család olyan döntés elé került, amiben másképp nem dönthettek. Babájuk született, és a csecsemő súlyos kutyaszőr-allergiás volt: ha Api csak a környékén is volt csúnya, gennyes kiütések lepték el testszerte, de a nyálkahártyáin is, és nem egyszer kórházba került. Próbaként többször rokonokhoz ment Api, és mihelyst hazajött, jöttek a kiütések, az éjszakai ügyelet. Fájó volt a búcsú, de így elkerülhetetlen.
Api kiegyensúlyozott, magabiztos jellemű kutya, így szomorkodott pár napig, leste a kapun át az utcát, hátha jönnek érte, de belátta, megértette ez most már így marad. Úgy döntött, jelenlegi helyzetéből hozza ki a legtöbbet, hamar beilleszkedett, zökkenőmentesen falkatag lett. Nem állt be a fiúk közé rangsorharcra. Ez valami olyasmi, ami kb. nem érdekli A saját dolgaival van elfoglalva, úgy mint napozás, kerti cirkálás, kerítés őrjárat, játék, olyan hülyeségek, hogy ki áll feljebb vagy lejjebb a szamárlétrán nem érdeklik egészen odáig, míg valaki bele nem köt. Akkor igen karakánul beleáll a dologba, elmondja a merre hány métert, és onnantól megint nem foglalkoztatja ez az egész alá-fölérendeltség mizéria.
Szereti a kényelmet, a puha fekhelyet, ha éppen henyél, de inkább tevékeny kutya. Mindig talál magának csinálni valót, legyen ez a határok (kerítés) védelme, a látogatók elbájolása, valami megszerzése, vagy labdázás.
Szeret sétálni, és szépen, kulturáltan, laza pórázon megy, felvéve mindig annak a tempóját, akivel sétál. Érdekes módon, bár egyedüli kutya volt, nagyon jól veszi és szereti a sok kutya közelségét is. Mindig valahol a boly közepén van, a legnagyobb csoport közepén alszik éjjel, és soha de soha nem kezdeményez konfliktust. Ezt nem tanulta, természetes intelligenciájából adódik.
Az emberrel kapcsolata érdekes. Először eljátsza, hogy ő tulajdonképpen egy vércsivava. Ha nem eszik meg neki a performance-ot, akkor viszont azonnal normálisra vált – és úgy marad. Ha több kutya között van, és a falka részeként, ismerkedik, akkor idegenekkel is barátságos, igyekszik túlsmúzolni a többi kutyát, hogy őt is észre vegyék. Ha viszont valakit be tud fenyíteni, azr is úgy marad, szórakozik rajta. Gyerekek mellől jött, a családban a babán kívül hárman is voltak, így -a fentieket figyelembe véve – gyerekkel is összeszoktatható, ha az elsőre nem ijed meg a műsorától.
Keresi a kapcsolatot, felajánlja, hogy vakargasd, simogasd, szeretgesd, ám, ha nem élsz a lehetőséggel, elfoglalja saját magát, nem egy „ragacs”.
Imád a kerítésnél ordítani. Bár ordításnak (impozáns üvöltésnek) csak ő mondaná, mert jobban hajaz a rekedt brekegésre, de kis kutya, kis hang. A szomszédok ideire nem dráma. A tiltást elfogadja, ez az egy terület talán a kivétel. Itt a tiltás általában csak addig szól, míg a tiltó személy látható. Ha valami már takarja, a tiltás is homályba vész.
Api egy nagyon szerethető, mókás kutya, igazi kis jellem. Olyanoknak ajánlom, akik gazdái a szó jó értelmében a kutyájuknak, nem arra büszkék, hogy soha semmit nem tiltanak, hanem megszabják a határokat, és szeretettel tologatják a blökit a megfelelő irányba. Már képes egy új kapcsolatra 😊
Apiról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 0670 619 06 96-os telefonszámon, ill. e-mail-en: kasznakata@gmail.com. E-mailben kérjük komoly szándék esetén a bemutatkozó leveleket is.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com