Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Jacky Onassis
Jacky Onassisgazdira talált2024-02-08
bekerült:2023-01-21
honnan:Berettyóújfalu
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2021-06-15
szín:szürke
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Jacky Onassis aprócska, 2 és 3 kg közötti ivartalantott, szivféreg-negativ, oltott szobatiszta kislány, aki a kormeghatározását végző állatorvos becslése szerint 2021. júniusában született az ország legkeserűbb részébe, a Nyirség egyik legszerencsétlenebb bugyrába, ahol ember, állat élete nem érték, ámde kinlódással teli.
Belefuthatott jó párszor a más frusztrációjába, annak verbális és fizikális formájában is, és az emberrel tapasztalata jó nem lehetett, mert megtalálásakor ha csak rá is néztek belefúrta magát a betonba – és maga alá pisilt. Nem, nem hiszem, hogy az előzményei kitörölhetők, meg nem történtté tehetők. Nem is baj talán, ha óvatos és megnézi, kinek ad bizalmat. Nem mindenkinek lehet
Mostanra a kutyákkal a viszonya boldog, felszabadult, azok tán nem bántották korábban. Mikor már meg mert mozdulni, és kijönni a kosarából, ahol csak ült-ült és félve pislogott, velük vette fel a fonalat elsőként, és kezdett el kommunikálni, majd játszani. Nekik is eltáncolta, hogy szégyelli, hogy van, bocsássák meg, hogy él, és meg is szűnik inkább csak ne bántsák, de amikor látta, hogy a hasonkorúak és szőrűek hatalmas társasági életet élnek, éjjel-nappal fogócskáznak, és oltári jól érzik magukat a búrükben, fokozatosan belesimult ebbe.
Szépen gyógyul a lelke. Nem, nem adták ezt ingyen. Sokan közeledtek hozzá szeretettel, jószándékkal, ő pedig nem tudott nyitni. Nem az a kutya, aki azonnal rázza magát Neked, riszálja a fenekét ezerrel, és megnyalja a manduládat is. Lassan kell megnyerni, lépésről-lépésre, hagyni, hogy ő szabja meg a tempót, mert ha rányomulnak, megretten. Hatásosabb a “nem is látlak, amúgy sem hozzád jöttem”, és akkor szép óvatosan beáll a csapatba (persze a hátsó sorba) a smúzolok közé . Ehhez csak annyi kell, hogy elegendő jutifalat van Nálad, mert a pocit, aaaazt szereti, és ne érezze úgy, hogy “kiszemelted”, “kispécizted”.. A türelem meghozza az eredményét. Ha elfogad, nem tágit mellúled, lehetőleg a 20 cm-es körzetedben helyezkedik el, hogy érezze a szagod, a tested kisugárzását, a védelmedet. Mostanra az egész falkából ő keresi leginkább a társaságomat. De teszi mindezt úgy, hogy nem terhes. Olyan kis lopakodó élet, melletted. Ennek megfelelően, nem is ugatós. Nagyon igyekszik megfelelni, ha megérti, mit akarsz tőle, elfogadja, teljesiti.Az érdekeit, ha a gazdija leszel, Neked kell majd képviselned, ő félreáll, ha rámenősebb jön, hagyja a vacsoráját, pozicióját áldozatul esni, szép szerényen visszahúzódik. A pórázon menéssel már megbarátkozott. Nem volt egyszerű, mert neki a “kötél” korábbi rossz élménnyel asszociál. jó élmények kellenek majd, sok séta és kirándulás, hogy a pórázt valóban kivánatossá tegyék.
Nagyon jó kiskutya. Elsődlegesen visszafogott, de azért erőt sugalló gazdit keresünk neki, hogy a biztonságérzetét fokozza. Nem igazán való egy hangos, tempramentumos olaszos családba. Most pótolja az elvett gyerekkorát, játékos kis bohóc. Hogy minél jobban kiteljesedjen szüksége lenne egy erős, okos, jóindulatú kutyatestvérre, aki bevezeti adott család csinjába-binjába, elvárásaiba. Más kutyákkal egyedül hagyható, nem pánikol Pajti nélküli egyedülhagyásáról nincs tapasztalatunk, de nem gondolom, hogy egy határozott ám oltalmazó stilusú gazdi mellett ezzel baja lenne.
Jacky Onassisról Takács Katinál lehet érdeklődni a 06 70 223 64 76-os vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon, valamint a kasznakata@gmail.com e-mail cimen.
videókhttps://youtu.be/0YQVQHxP3TA
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com