Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Buck
Buckgazdira talált2023-09-16
bekerült:2022-07-10
honnan:partnerszervezettől (Zala megye)
faj:kutya
fajta:Pekingi palotakutya
ivar:hím iv.
született:2019-01-01
szín:szürke
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
7 kg
leírás:Buck az őt annak idején felvevő állatorvos szerint 2019-ben született, így szerepel a könyvében, mi viszont ennél kicsit idősebbnek, 5-6 évesnek gondoljuk. Ivartalanított, mióta nálunk van (2022. augusztus) folyamatosan oltott, szívféreg fertőzésből gyógyult pekingi palotakutya fiú. Zala megyében kóborolt igen lesoványodva, chip nélkül (tehát oltatlanul is, itt-ott öklömnyi koloncokkal bizarr külsejű szőrzetében
Hihetetlen figura, önkéneseink kedvence. Ha emberből szeretnénk összekotyvasztani: fogd Kakuk Marcit, tégy hozzá egy adag Zorbát, és fűszerezd a szomszéd horvátok Surda Surdilovicsával.
Hihetetlen élet- és surranóművész. Ő az élet ÍZÉT maximálisan megtalálja, minden cseppjét kiélvezi. Egy életöröm-szimfónia. Mindenkivel nyitott, barátságos. Teljes lelkesültséggel billegeti magát az először látott idegennek is. Igen, a többi női imádó (fordítása: az önkéntesek köre) szerint egy igazi Don Juan. Még az is! Nem volt elég a többi felsorolt karakter? Hát nem. Mindenkinek udvarol, mindenkit levesz a lábáról és magába bolondít, csábos pillantásaival, nyögdécselésével és kikerülhetetlenségével (csak a testén keresztül juthatnál bárhová, vagy távolodhatnál tőle). S mindezt nem erőszakosan, véletlennek álcázva (ó tényleg elálltam az utad? Ne haragudj, nem volt szándékos! De ha már itt vagy, vakargasd meg a hasam, légy szíves!”)
Hihetetlen beleéléssel csinál mindent. Ha alszik, tudja mindenki, egyrészt diszkrét hortyogásából, másrészt, hogy a hátára fordulva, magát hihetetlen – és hihetetlenül cuki - pózokba kicsavarva fekszik. Ordít minden porcikájáról, hogy hatalmas élvezetet talál akár az alvásban, ahogy minden másban is, kezdve a legkisebb ajtónyiláson keresztül történő kisurranástól egészen a lobogó fülú nyargalászásig.
Igen, hogy “megvicceljen”, azaz kimenjen veled az ajtón, akarod vagy nem, neki passzió. Azt, hogy megpróbálja, ki nem hagyná. Általában ő győz, és akkor, mellét kidüllesztve, rendkívül önelégülten pávázik. Ez kertes házban a lakás és a kert között elmegy, de fokozott figyelmet igényel. A többi kutyával jól elvan. Időnként eljátszik velük (korábban a “játék” nála kizárólag a papas-mamást jelentette, de mivel végre sikerült ivartalaníttatunk (a szívférgei miatt sokáig nem lehetett), ez az élvezetforrás: megszűnt és már nem inzultálja, ahogy korábban, nemileg a mindent a pajtiktól kezdve egészen az asztallábig.
Szeret séálni, a kertben elrohangálni, fogócskázni a többiekkel, bent viszont inkább egyedül fekszik le, a saját kosarában.
A papas-mamáson kívül (azt egyre kevésbé) még fogócskázik, elhempereg a többiekkel, vagy koncertezik nekik. Nem ugat. Trillázik. Olyan dallamokat talál ki, és csicsereg-csiporog el (kb. ilyen a hang, amit kiad), hogy az ember csak úgy néz. Egyébként nem hangos, nem ugat. A trillázás pedig olyankor szokott előkerülni, amikor – szerinte – méltánytalanság éri. (pl. anya kimegy, neki bent kell maradni)
Nagyon szereti az ember közelségét. Természetesen ágybakutya. De ágyon kívül is mindig az embere közelében van, hogy felügyelhesse.
A pocakját szereti, vonalaira nem vigyáz. Azt a gazdinak kell. Tündéri kis bohóc az aggresszivitás legcsekélyebb jele nélkül. Gyönyörűen megőrizte a boldog derűs lényét a korábban átélt sok rossz ellenére
Buck bárkinek vidám, és egyben méltó társa lehet. Sok nevetést de szeretetet is visz majd környezetébe.
Buckról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com email címen!
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com