Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Csutak
Csutakgazdira talált2023-04-30
bekerült:2021-09-13
honnan:Papamaci Árvái
faj:kutya
fajta:Tacskó kev.
ivar:kan iv.
született:2021-02-14
szín:barna
szőr típus:rövid
méret:kicsi
6 kg
leírás:Csutak 2021. február 14-én született szívféreg-negatív, ivartalanított , chipezett tacskó keverék kisfiú, aki testvérével, Csutakkal került hozzánk, nem kívánt szaporulatként. Ennek megfelelően rosszul indult az élete: nélkülözéssel, veszélyekkel.
Kettejük közül ő a kisebb, mégis, idegen helyen a bátrabb, vagy – nem teljesen megfelelő a szó, magabiztosabb? Sokkal könnyebben elfogadja a világ ismeretlen dolgait, mint kinti séta a nagyvárosban, a járda mellett elhaladó nagy zörgő szörnyek (autók), a házunkat hetente megtámadni látszó dübörgő, örjöngő monstrum (kukásautó) mint. Csillám, aki inkább kerülné, kihagyná ezeket, nem barátkozna velük. A kutyákkal tökéletesen kijön. Nincsenek preferenciái. Legyen idős, fiatal, kicsi, nagy? Egyre megy. Mindenkivel barátságos. A rossz természetűek köreit nem zavarja, kikerüli őket, a kis öregeket pedig tiszteletben tartja, nem kekeckedik velük. Az új lakókat kedvesen fogadja, tündérien eltáncolva nekik, hogy szívesen látott új családtagok. Hatalmasakat bandázik, robog fel s alá a többiekkel a kertben, de bent a lakásban is. A többi kutyából soha nem elég neki. A játékok használatával csak most kezdett el kacérkodni, de egyre inkább érdeklik a plüssök. Ha a kertben ténykedik, meglepő módon egy tacskótól: nem ás! Más elfoglaltságok töltik ki az idejét inkább. Ezek – kedveltségi sorrendben: fogócska, bunyó, felfedezés, járőrözés (de CSENDBEN!). Keveset ugat. Ha történés van, egyet-kettőt vakkant, de nem az a szószátyár fajta.
Pórázon szépen közlekedik. Megértette: ez az Ember elvárása, és az ember a létező legfontosabb lény az életében. Még a kutyáknál is fontosabb, pedig a kutyákat nagyon szereti. De az ember… az valami más. Az szerelem. A vadidegent is olyan boldogsággal fogadja, mintha a legjobb cimbije lenne évek óta: az ölébe vetődik, körbe rajongja.
Csutak életében nincs helye a haragnak, álnokoskodásnak, cselszövésnek, klikkesedésnek és más negatív érzelmeknek. Ő a boldog ártatlanság állapotában él. Folyamatosan boldog és a legapróbb dolgot is ki tudja élvezni. Önmagát a tényt, hogy van, azt is. Nagyon szerencsés lenne, ha testvérével, Csutakkal kerülhetne egy családban, mert ők ketten egy tökéletes egység. És sokszor kettő kevesebb, mint egy. A tacskók (ők is) igen okos kutyák. Az unalom pedig rossz tanácsadó. Ketten együtt biztos nem csinálnának galibát egyedül hagyva sem. Egykeként nem biztos (bár nem kizárt), hogy ilyen kedvező lenne a kép.
Ez a kiskutya bármilyen családban megállná a helyét, legyen három-, kettő vagy egygenerációs. A gyerek neki külön öröm lenne, hisz játszótárs, valaki, aki több teret tud engedni annak, hogy rajonghasson érte. A gazdit szívesen elkísérné dolgozni, túrázni, horgászni, de akár futni, kajakozni is. Képes mindenütt kellemes társ lenni. Mozgásigénye, ha kielégítheti „önműködően (kert és haverok, utcai sétával variálva), nem extra. Ha kert nélküli lakásban él, akkor az átlagnál kicsit többet kell mozgatni.
Ha megtalálja az az ember, aki a kutyájával valóban kapcsolatban él, odafordul a lelkével a négylábú társa felé, akkor hatalmas kincset kap!
Csutakról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen lehet!
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com