Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Dizájn
Dizájngazdira talált2023-12-13
bekerült:2022-02-16
honnan:Nógrád
faj:kutya
fajta:Csivava kev.
ivar:nőstény iv.
született:2017-03-01
szín:tricolor
szőr típus:rövid
méret:kicsi
5 kg
leírás:
Ez egy hosszú menetelés vége, úgy, hogy folyamatosan történt vele, ami történhetett, azaz: a negatív szívféreg eredmény kézhez vételének napján már kértük is az ortopéd műtéthez az időpontot. Tudjuk, nem ez a modern, hatékony stb. állatvédelem, sőt, sokba is került. De nézzük a jó oldalát megmenekült a gazdájának „köszönhető” halálos betegségből és nem sánta, ellenben fut, szalad, továbbá nem mit sem sejtő új gazdájának kell kifizetnie majd százezreket. Ez is valami. 2022. február 16-a óta. van nálunk. Fránya szívférgek nem tudták hogy gyorsabban (és lehetőlg: ingyen) kellene kitakarodniuk, és amig egy kutya szív férges, (jobb helyeken) nem műthető a fokozott műtéti kockázat miatt. Különösen nem végezhető rajta több órás csontműtét. De amint negatív lett, máris lecsaptunk drága ortopédsebészünkre. Hogy hatékonyak legyünk, még benne a varrat, már gazdit keresünk.
Dizájn 2017. március 1-jén született. Valahonnan örökbe fogadták. Rossz helyre. A kb. 5 kg-s kilány innentől láncra verve a hátsó udvarban kuksolt, ház nélkül, kint a téli hidegben is. „Valahogy” eltört a csipőlapát és a combcsont. Tessék találgatni, láncon, hogy lehetséges ez. Nem sok fantázia kell hozzá. Mint írtam, szívférges is lett, súlyos, III-as stádiumú: hemzsegtek benne a felnőtt szivférgek. Innen szép nyerni, és orvosai segítségével: nyert
Dizájn a múltját levetkőzte. SZERETI az embert. Minden egyes példányát, bár személyes tapasztalatai minket megelőzően nem túl jók. Ha bárki szembe jön vele az utcán: szétrázza magát örömében. Ha vendég van nálunk, mindent elkövet, hogy felhívja magára a figyelmet. Ha a hastáncos produkció nem elég, apó „nőieseket” sikongat. Mindent elkövet, hogy fókuszba kerüljön. Még a házőrzés is (éberen figyeli a körlethatárokat), a gyeremárbevakargassáholajutifalat? jegyében zajlik. Találkozott már valakivel? A második találkozás maga az extázis, hanghatásokkal, ugribugrival, pillázással, hulahulával. Tökéletesen bízik az emberben, elmegy Veled elsőre sétálni, ha a pórázát a kezedbe adom. Pórázon szépen sétál. Átveszi a tempód, bármi legyen is, alkalmazkodik, az utcán kulturáltan viselkedik.
A lakást szépen használja, nem rombol, és nincsenek tócsák, aknák sem. Kényelem- és pocakfüggő. Megtalálja mindig a legpuhább ágyat, a legnaposabb helyet, és mindent elkövet, hogy kövér kutya legyen (mi meg hogy NE!). A kutyákkal – elsősorban a fiúkkal – jó a viszonya. Szívesen játszik, kergetőzik velük. A lányokkal nem mindig, ha pedig úgy érzi, rendbontás történt a körletében, a dolog súlyosnak látja, előfordul, hogy lecsap, merthát mégis, na!
Nálunk ugyan nincsenek egyedül hagyva, de előfordul ők bent, én kint. A hangja jellegzetes, nem szoktam hallani, hogy reklamálna. Más persze úgy, hogy társaság (kutyák) vannak vele. Habitusából kiindulva azonban szinte biztos vagyok benne, hogy szép nyugodtan megvárná a háziakat, ha épp dolgozni járnak.. Nagyon szeret a kertben nézelődni, napozni, ha nincs túl nagy meleg (okosan pihikézik, ha igen), a pajtikkal fogócskázni. Az érintés élteti.
Az ideális család számára egy aktív – de nem hiperaktív -, nyugodt hangvételű család lenne, kert lakás között a kedve szerinti ki-bejárással. Neki fontos, hogy odafigyeljenek rá, ne csak legyen, hanem a családjával együtt éljen. Ha épp igényli a szeretgetést, ez ne legyen a gazdinak terhes, ne tolja el. Nem erőszakos ebben, de megsebződik, ha nem kapja meg.Tökéletesnek gondolom kutyabarát munkahelyen dolgozó kutyának, hiszen csendes, nyugodt, legfeljebb simikunyerátorkodna időnként (na meg a kaja 😊 😊 😊 Ö Benne van a hancúr iránti hajlam, de korábbi (bár gyógyult csúnya sérülése miatt, nem feltétlenül egy nála sokkal nagyobb kutyával kellene birkóznia. Kutyatársak közül főleg a hasonló méretű, vagy ha belemenősen játszanak, csak mértékkel nagyobb ivartalanított fiúk lennének az igaziak.
Dizájnről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 ill. a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail cimen.

hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com