Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bodrum
Bodrumgazdira talált2019-11-29
bekerült:2018-07-19
honnan:Békéscsaba
faj:kutya
fajta:Si-cu kev.
ivar:kan iv.
született:2014-07-01
szín:beige
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
7 kg
leírás:Bodrum 2014 júliusában született ivartalanított, valószínűleg brüsszei griffon keverék kisfiú. Szaporítóktól szapora környéken találták, elhagyatva, kilyukadt szemmel, agyvízkóros yorkie barátjával, ami valószínűleg nem véletlen. Nem hoztak hasznot, mehett46ek a levesbe.
Sajnos Bodrumnak a szemműtéttel sem volt szerencséje: a melegítőpárnával lényegében élve megsütötték, a testfelület hatalmas részén harmadfokú égési sérülések voltak, olyan komolyak, hogy miután kezdtek leválni az elhalt szövetek, a bordakosárba be lehetett látni.
Hatalmas harcot vívott ő is és vele állatorvosa és mi az életéért. Két és fél hónapot töltött kórházban és bizony, többször ült a felhő szélén, ami nagyon billegett vele. Az akaratának, és csodálatos kezelőorvosának köszönhető csak, hogy itt van köztünk és némi szőrhiánytól eltekintve tökéletesen gyógyult.
Bármennyire is a küzdés szimbóluma lehetne, hihetetlenül kedves, gyengéd kutya. Bárkit azonnal szeret, és ad, ad, ad. Adja magát, a feltétlen odaadását, szeretetét. Egész kis lefekvési ceremóniát alakított ki: este, amikor már ágyba bújunk – mindig megszerzi magának a fejem melletti helyet – a szemembe néz, gyengéden nyalogat, puszilgat. Ha beteg kutya van a falkában, azzal is mindig szolidarít: odabújik hozzá, nyalogatja, vigasztalja.
Bodrum nagyon nagy falkában él, jól kijön a többiekkel, sokakkal mély barátságot is kötött. “Nézelődő alkat”: szeret napozni, elmélázni a dolgokon, figyelni, mit csinálnak a többiek. Inkább háttérszemlélő, bár része lehet ebben annak is, hogy vannak itt némely nagyon erőszakos jószágok is, akiktől másnak pl. labdázni: lehetetlen. Örömmel fogadja a sétát, mindig vevő rá, de nem kezdeményezi (nem hozza pl. a pórázt). Ő felfedező, figyel és megfigyel.
Bodrum a műtött szemére csak fényt és árnyékot lát. A másik jó.
Imád enni, erre oda kell figyelni, mert csak társasággal – lehetőleg: embertárssal mozog, pórázon, amikor “ez van”, azaz az ember viszi. Ő mozgós játékot nem kezdeményez, nálunk nem vesz részt benne, valószínűleg a kutyák nagy száma miatt is, u.i. félti a szemét.
Lelkileg a szénné égetése nem hagyott rajta nyomott. boldog, szerető, kiegyensúlyozott kutyatársat kap benne, akinek tőle dobban meg a szíve. Bodrum nem ugatós. A hangját akkor használja csak, ha fel akarja hívni magára a figyelmet. Akkor is halkan. Kb. mint amikor Rod Stewart duplán berekedt. Így a lakóközösséget sem fogja zavarni. Egyedül hagyható, nem replikázik érte, mivel azonban kulturáltan viselkedik, ha látja, most a gazdinak dolga van, szinte észrevétlen. Bátran lehet gondolkozni benne, mint dolgozó kutyában, kutyabarát munkahely esetén. Ami fontos, hogy szeressék! Kapja meg ne csak a törődést, mozgást, a jó minőségű ennivalót, egészségügyi odafigyelést, hanem a lelki odafordulást is!
Fiatal, középkorú gazdi, többgenerációs család is ideális a számára a fentiekre figyelemmel és kutyatárs sem akadály, de túlpörgős maceragép ne legyen, mert azt helyreutasítja, keményen.
Bodrumról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com email címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com