Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Borsóka
Borsókagazdira talált2016-09-26
bekerült:2016-07-23
honnan:Mezőtúr
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:szuka iv.
született:2013-01-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Borsóka állatorvosunk becslése szerint 2013 elején született ivartalanított, chipezett, valamennyi oltással rendelkező, ivartalanított, szívféreg negatív yorkshire terrier kislány.
Mezőtúron találták, kevéssel szülés után, még tisztult a méhe, emlői hatalmasak voltak. Valószínűsíthetően az apuka nem yorkie volt, ezért a kicsiket a „régi ügymenet” szerint kezelték le, őt pedig kidobták. Hiába próbálták ugyanis elérni a helyi állatvédők, hogy vezesse őket kicsinyeihez, hiába keresték aztán emberek a piciket a környéken, ahol Borsókát megtalálták. Csak állt egyhelyben, tanácstalanul. Valószínű, autóból tehették ki azon a ponton, ahonnan mozdulni nem akart aztán. Ezt támasztja alá az is, hogy Borsókat a településen senki nem ismerte.
Sokáig tartott, míg tejét sikerült gyógyszerrel elapasztani, és mérhetetlen szomorúsága elmúlt.
Lassan belerázódott azonban az új életébe és visszanyerte korábbi énjét, vagy azt, aminek mindig is lennie kellett volna: játékos boldog kiskutya lett. Az érdem a falka többi tagjáé, nem hagyták ugyanis gubbasztani egymagában, csak bámulni maga elé… csalogatták játszani, és amikor testileg már alkalmas lett a játékra, nem fájtak duzzadt, gyulladt emlői, egyszer csak, tán nem is tudatosan, reagált a hívásokra, és szép lassan a csapat teljes értékű tagjává vált. sőt, mostanra az egyik „programszervezőjévé”: ő találja ki, hogy épp mit – és kik – játsszanak). . Ahogy korábban őt rángatták ki a falka tagjai a búskomorságából, most ő anyáskodik az újonnan érkező, meggyötört kis lelkek felett. Átalakulása tökéletes lett: nehéz ma már beleképzelni a régi, megtört kis lényt a Naaagy Hancúrkirálynőbe.
Borsóka rettentő kedves kiskutya: emberekkel, állatokkal egyaránt egy tündér. Mindenkit azonnal a keblére ölel és megérzi, ki mit vár tőle: kölyökkutyaként játszik a kölyökkel, belemenősen a falka „kemény csávóival és először udvariasan kedvesen, majd a felmért igények szerint az emberekkel. Mindig boldog és ezt átsugározza a környezetére is. Egyetlen kutyának sem sikerült még összeveszni vele, és szükségtelen bármiért rászólni. Imád sétálni – és élmény sétáltatni, mert reagál, figyel, laza pórázon megy az ember mellett. Nagyon szereti az új élményeket, de ha ez nem lehetséges, akkor a kertben szöszögni, napozni is imád. Vagy szimplán feküdni a gazdi lábánál, mert az dolgozik és nem ér rá. Ha pedig a gazdi elfoglaltsága az elképzeléséhez képest túl hosszú, ahogy fent szerepel: megszervezi a csapatot: kitalálja, birkózás fogócska, bújócska vagy együtt lustálkodás legyen a program. Szereti a pocakját és erre oda kell figyelni, mert ő örömmel lenne teltkarcsú. Viszont, ha megfelelően mozgatják, akkor ez a veszély nem fenyeget, mert .- igény szerint – mozog ő is szívesen.
Ha jelzik felé, hogy az ugatást nem díjazzák, akkor nem használja a hangját, csendben van, ha kibontakozhat e téren, megteszi.
Álomkutya ő, aki mindenkinek örömet okoz.
Ideális olyan család lenne a számára, ahol lenne kutyatársa. Kutyával szeretettel bánó, a pihenési igényét és a privát szféráját is tiszteletben tartó gyereknek egy életre meghatározó barátja tudna lenni. Mivel még fiatal, idős ember társának csak több generációs családba mehet.
Borsókáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com