Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Carmen
Carmengazdira talált2014-09-06
bekerült:2014-06-30
honnan:Örgény, gazdától
faj:kutya
fajta:Csivava
ivar: iv.
született:2013-01-01
szín:krém
szőr típus:rövid
méret:kicsi
30 kg
leírás:Carmen 1 év hat hónapos, kb. 3 kg súlyú és 27 cm marmagasságú ivartalanított csivava keverék kislány.
Fiatal kora ellenére igen szomorú dolgokon ment már keresztül. Bár volt gazdája, mégis az utcán élt, ennek összes veszélyével együtt. Így nem véletlen, hogy - noha még ő is gyerek - többször voltak már kicsinyei, akiknek a sorsa részben ismeretlen, részben pedig a gazda gondatlansága miatt elpusztultak.
Mindezek ellenére Carmen rendkívül életvidám kiskutya. Lételeme a játék: szívesen elszórakoztatja magát különböző kutyajátékokkal, de akár egy gallyacskával is, és mindig kész arra, hogy falkatársaival birkózzon, vagy fogócskázzon. Annak ellenére, hogy kislány és kistestű, ilyenkor a fiúkkal is felveszi a harcot, és teljes mértékben egyenlő ellenfél. Igazi társasági lény, probléma nélkül, nagyon gyorsan beilleszkedett a falkába, szívesen van a többiekkel, és legtöbbször - bár nem erőszakosan - a középpontban. Igazándiból mindegyik kutya vele szeretne játszani, Carmen nagyon népszerű köztük.
Az emberrel is nagyon barátságos. Nehéz előélete nem hagyott rajta nyomot: azonnal teljes bizalmat szavaz az embernek, hízeleg, kedveskedik neki, játszani hívja.
Öncélúan nem ugat. Inkább akkor teszi ezt, ha valamit szeretne, és fel akarja hívni erre a figyelmet. Igénye, hogy foglalkozzanak vele, de ez nem szükséglet a nap 24 órájában. A lehetőséget mindig felajánlja, és ha a másik nem él vele, elmegy, és elszórakoztatja ő saját magát.
Mivel korábban nem nevelték, sok mindent meg kell még tanulnia: mihez nyúlhat, hova mehet, mi az övé, és mi másé.
Ösztönös intelligenciájának köszönhetően, bár lakásban korábban sosem élt, az első pillanattól szobatiszta, és ugyan így: pórázon sem vezették korábban, mégis gond nélkül, öt perc alatt megtanulta.
Előfordulhat azonban még, hogy felmászik székre, asztalra, hogy magasabbról figyelhesse az eseményeket. A tabuk e tekintetben még nem alakultak ki nála. A lakásban azonban nem rombol, és nem rág meg semmit.
Könnyen tanítható, értékeli az új, szebb életét, hálás ezért és szeretne megfelelni. Ezek kiváló motivációk ahhoz, hogy behozza, amire nem tanították meg eddig.
Törékenysége miatt kisgyerek mellé nem adjuk. Olyan család lenne a számára ideális, ahol keveset van egyedül, társnak, családtagnak tekintik. Ha gyerek már nagyobb, és ismeri a kutyákkal szembeni viselkedés szabályait, háromgenerációs családba, kutyatársak mellé is tökéletesen beilleszkedne: mindegyik generációnak tudna adni, és azok is neki, fontos, kellemes dolgokat: játékot, sok-sok sétát, kirándulást és simogatást.
Sok-sok vidámságot fog leendő családjába vinni!
Carmenről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/organize/?start_tab=one_set72157645080600960
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com