Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Csiperke
Csiperkegazdira talált2013-09-15
bekerült:2013-07-14
honnan:Bp. III. ker.
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2005-06-01
szín:beige-fehér
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Csiperkét Budapest III. kerületben találta egy kedves hölgy, aki úgy döntött: nem hagyja a sorsára a 39 fokos hőségtől teljesen kábán, elcsigázottan, a forgalmas, soksávos úton az úttest közepén üldögélő kis nyomorultat. A kiskutya nem volt túl vonzó vagy épületes látvány: hemzsegtek rajta a bolhák és deréktól teljesen kopasz volt, kicsi teste tele kivakart sebekkel és bolhával. Maradék bundája filces, loncsos. Amikor megfürdettük akkor szembesültünk vele, hogy szinte csont és bőr.

Csiperke az állatorvosunk becslése szerint 2005-ben született, jobb szemére vak, bájos, barátságos, valószínűleg máltai keverék, most már ivartalanított, nyugodt hölgy. Mar-alacsonysága 26 cm, súlya 4,5 kg.

Befogadó családja szívébe rövid idő alatt belopta magát és csak azért keresnek gazdát neki, mert nagyon megérdemli, hogy ne csak sokadik legyen egy sorban!

Viselkedése alapján azt gondoljuk, hogy valaha valaki dédelgetett kedvence lehetett. Ennek ellenére a hirdetésekre eredeti gazdája nem jelentkezett.

Csiperke - nevét a termetéről kapta - a fürdetést, fésülést kifejezetten szereti és hálás érte. Nem is csoda, hiszen nagy könnyebbséget jelentett neki,hogy általa megszabadult az őt kínzó élősködőktől és mocsoktól. Szívesen tölti az idejét a gazda közelében. Az egyedül létet nem nagyon szereti, ezt még most gyakoroljuk vele.
Pórázon szépen sétál, de az utcán eltöltött idő alatt igazi harcossá vált. Az elé vetett kesztyűt felveszi, esetenként nagyobb kutyáknak - aki nem szimpatikus - beszólogat, de fegyelmezhető.

Mostanra Csiperke szőre kinőtt és kb. 4.5 kg súlya is megfelelő. Pocakját rettentően szereti, szívesen elszórakoztatja a családot a koldulós mutatványaival. A rossz előélet nyomai - bár érezhetőek -, már lekopóban vannak. Egyre inkább nyílik meg és mutatja meg magát. Már játszani is elkezdett! Amikor labdázik vagy örül valaminek (valakinek) olyan mint egy kölyök.

Csiperke a "másoló" típus. Ha van a családban másik állat, figyeli a viselkedésüket, és próbálja leutánozni azt, hogy "megfeleljen". Így, ha leendő családjában kutyatársa lesz, a gazdiknak nem okoz sok gondot majd, hogy megtanítsák rá, mit várnak tőle: figyel, és utánoz, hiszen meg akar felelni.
A körülötte zajló eseményeket éberen figyeli, és jelzi. Kicsi termete ellenére a házat rettenthetetlenül védené is - ha hagynák. Portási törekvéseiről azonban lebeszélhető.

Befogadó családjánál kutyával, macskával és szabadon tartott nyuszival él együtt. Felnőttekkel és nagyobb gyerekekkel is barátságos.

Nagyon szeretne egy olyan családot, ahol lehetőleg nem sok időt kellene egyedül töltenie és megkaphatná a neki kijáró szeretet és törődést.

Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttp://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157635007851667/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com