Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Boglárka
Boglárkagazdira talált2013-03-17
bekerült:2012-10-26
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka
született:2012-06-01
szín:fekete-fehér
szőr típus:
méret:kicsi
leírás:Boglárka kb. 26 cm és 8 kg súlyú, 2012 júniusában született keverék kislány kutyus.
Salgótarján közeli erdőben találták tele bogánccsal, kullanccsal és mindenféle szeméttel. Fürdetés, szőrápolás után derült ki, milyen gyönyörű puha szőre van, mint egy perzsacicáé. Nagyon szép, érdekes kűlsejü pici kutya.
Boglárkát úgy kaptuk megtalálójától, hogy ő egy különleges kutyus. Ezzel első látásra egyet lehetett érteni, s mikor jobban megismertük, ez még csak erősödött.
Igazi kölyökkutya, aki most próbálja elveszett gyermekkorát behozni, s így, bár nagyon okos, még sem könnyű megtanítani a "kulturált" viselkedésre.
Egyenlőre minden játék a számára, de azért már figyel az intelmekre is. Erősen próbál alkalmazkodni és szót fogadni, több-kevesebb sikerrel.
Most még mindent, amit meg tud kaparintani elcsen, sok mindent meg is rág (kezdi elhagyni tejfogacskáit), de ha rászól az ember, hogy nem szabad, azt már
érti. Hallgat a nevére és odahívható, de még sokszor azt gondolja, az is játék.Nagyon érdekes hangon kurrog, mint egy galamb, ha valami nem tetszik neki. Nem nagyon ugatós, de azért jelez, ha szokatlan dolgot észlel
A szobatisztaságot gyakorolja, ha nem játssza azt is el, már elég ügyes benne. A pórázon sétálást is most próbálgatja, amint felismeri majd, hogy az jó és nem elvinni akarjuk, hanem vissza is jöhet, akkor már boldogan, peckesen sétálgat. Persze még minden eltereli a figyelmét és ezért nagyon elővigyázatosan kell őt sétáltatni.
Más kutyákkal, ha lehet játszani velük, jól kijön, de már látszik, domináns lesz. Nem szívesen adja meg magát, nagyobb kutyáknak sem.
Nagyon szeretetéhes, szabályosan könyörög a szeretetért, kutyáknak, embereknek egyaránt. Aztán, ha az ember, vagy kutya szíve megesik rajta, és közel engedi, akkor jön a játék, az ő szabályai szerint. Úgy gondolja, körülötte forog a világ, és ez így is van, hiszen annyira édes-kedves és ellenállhatatlan.
Bogikát olyan gazdinak szánjuk, akinek van kedve, hozzáértése és sok-sok türelme egy hamisíthatatlan igazi kölyökkutya felneveléséhez. Ha ezt az embert megtalálja, garantáltan boldog, vidám és érdekes életük lesz. Mivel okos, mindenre megtanítható lesz idővel. Nagyon nagy mozgásigényét ki kell elégíteni, ezért javasolt lesz számára a kutyaiskola, vagy egyéb kutyával végzett sportok, nagy kirándulások, hogy ne unatkozzon, le kell kötni és akkor a fennmaradó időben majd nyugodt és fegyelmezett lesz
Érdeklődni Boglárkáról Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_kutyusok/boglarka/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com