Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bogyesz
Bogyeszgazdira talált2014-09-07
bekerült:2010-09-15
honnan:Talált
faj:kutya
fajta:Afrikai oroszlánkutya kev.
ivar:szuka iv.
született:2008-11-01
szín:sárga
szőr típus:rövid
méret:nagy
leírás:Bogyesz 2008-ban született ivartalanított szuka kutya. Valószínűleg rhodesiai ridgeback és shar-pei keverék Igencsak nagyra nőtt, csupa izom kislány: marmagassága 56 cm, és súlya kb. 35 kg.
Bogyesz úgy viselkedik, akár egy kajla kölyök, csupa öröm és boldogság az egész kutya, amint embert lát. Mindenkinek örül, bár idegenekkel elsőre félénk, de az agresszió szikrája is hiányzik belőle. A fajtársaival szemben ez már nem így van: Bogyeszben dúl a vadászat iránti szenvedély, mindent, ami nála kisebb, zsákmánynak tekint, és ennek megfelelően is viselkedik. Vele azonos méretű kan kutyákkal kijön, sőt, jókat játszanak együtt.
Bogyesz rendkívül okos. Egyértelműen tudja is, amit most még nem hajlandó csinálni, illetve bármit megtanul, ami neki tetszik: bármilyen ajtót kinyit, ami odáig megy, hogy kulcsot sem szabad a zárban hagyni előtte, mert elfordítja, kinyitja a kerti csapot, mert imád a vízzel játszani, épp ezért a vizes tálját rendszeresen kiborítja. Kicsit félénk, emberekkel szemben egyáltalán nem agresszív, sőt, csóválós, kedveskedős, puszis kutya. Rengeteg foglalkozást, törődést és tanítást igényel. Határozott és erőteljes gazdára lenne szüksége, nagyon jó erőbe van, és a neveletlenség miatt még nagyon húz a sétáknál.
Kedvessége, gazdi-szeretete azonban valószínűvé teszi: ha jól nyúlnak hozzá, megtalálják egymás azzal, aki alkalmas rá, hogy a gazdája legyen, az egy igen komoly kutyát kap benne, akiben – ha megérik – meglesz a méltóság, tartás és szeretet is.
Bogyeszről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06-70-223-6476-os telefonszámon.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633878153510/
fórumhttps://www.youtube.com/watch?v=q_SMedyTYMY&list=UUgXM1X6GO0cowvGz3vEr-9g
videókhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/strazsa/Bogyo_120623.wmv.html
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com