Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bumi
Bumigazdira talált2007-07-15
bekerült:2007-04-22
honnan:Szombathely
faj:kutya
fajta:Tibeti terrier kev.
ivar:kan iv.
született:2004-07-01
szín:fekete-fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
leírás:Bumit Szombathelyről hoztuk el, ahol gazdája leadta testvérével együtt egy panzióba, két hetet kifizetett, majd eltünt.
Örökre. A két fiút a panziós ugyan nem dobta ki, de mivel pénzt nem kapott értük, egy egyszemélyes ketrecben tartotta ezidő alatt. Maguk alá intézték a dolgukat, ebben feküdtek. Az összezártságtól többször összeverekedtek, aminek a körülmények miatt brutálisan elfertőződött sebek lettek az eredményei. A kutyák állítólag - azóta többen cáfolják - fajta tiszta lhasa apsók, Németországból. Testvérét a panziós Ausztriába adta el.
Bumi kis híján a bőrfertőzésbe belepusztult: háromhetes Zinnat-kúra mentette meg. Csúnyám be volt gyulladva a bűzmirigye is. Sebei szépen elmúltak, de még mindig vakaródzik. Több antibiotikumot nem szedhet, most le akarjuk vágni a szőrét - ami mivel melege van nagyon, amúgy is jó lesz neki - de így jobban kezelhető, és levegőzik is. Homeopata orvossal akarjuk megnézetni, nem allergia-e ami miatt még mindig vakaródzik kicsit.
Természete: kutyákkal, macskákkal, nemtől függetlenül nagyon jól elvan. Nagyon kedves hizelgő, esetenként - különösen, ha attól tart, hogy orvoshoz visszük - öntörvényű, de azért meg lehet beszélni vele a dolgokat. Imád játszani, egy hizelgő bohóc.
A szobatisztasággal esetenként vannak gondok, de sokkal kevesebb, mint az elején. Úgy gondolom, hogy ez a négyhónap ketrecben ülés eredménye, és ha az élete rendeződik, végleges szeretetteli környezetbe kerül, teljesen elmúlik.
Egyéb ismert egészségügyi vagy viselkedési problémája nincsen.

külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2007_001/bumi/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com