Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Pilleszárny
Pilleszárnygazdikereső
bekerült:2023-02-11
honnan:Soul in Soul Állatvédő Alapítvány
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:szuka iv.
született:2021-02-09
3 éves 3 hónapos
szín:fekete-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Pilleszárny 2021 február 09-én született, vékony, kics madárcsontú, ivartalanitott, szivféreg-negativ, chipezett, oltott fekete-cser yorkie kislány.
Másik szervezettől vettük el, csúnya, régi ellátatlan – s igy: rosszul gyógyult – vállficammal és felkartöréssel. A kiskutya jobb mellső lábát egyáltalán nem használta, és a darabos törés miatt sérült lába a másiknál 2 cm-rel rövidebb lett.
Három műtéten esett át, hogy a jövőben négy lábon, nagyon nagy eséllyel sántaságmentesen élhessen. Fiatal gyerek, és folyamatos műtét – mozgáskorlátozás – előtte pedig csillapitatlan fájdalom töltötte ki az életét. Jobb vállizülete ki lett merevitve, már csak rá kell szoknia, hogy a korábban sérült lábát is használja. Olyan ez, mint amikor valakinek hosszasan fogproblémája van az egyik oldalon és leszokik róla, hogy használja. Ha elfeledkezik magáról, vagy épp a kezelőben, viz alatti futópadon gyakorol, 100%-osan használja, az automatizmust kell még visszaépiteni. Na meg persze, a lecsoffadt izmocskákat, ezért jár – bár gyógyult – fzioterápiára jelenleg is.
A sok különzártság miatt talán?, csendes kislány, nem száll be – nem csoda, neki eddig minden mozdulat fájdalommal járt - a falkán belüli nagy játékcsihipuhikba. a test-test elleni küzdelmektől távol tartja magát. Nem ellenséges a többiekkel, de nem is keresi a társaságukat különösebben. Inkább csak úgy elvan velük (mellettük?). Jobban szeret egyedül lenni, a kertbe is akkor kéredzkedik ki inkább, amikor csendes, a többieket elfoglaltságaik máshová szólitják. és a nagy közös kosárba sem bújik velük egybe, az egyszemélyeseket szereti. Nem keresi a bajt, ám ha vélt vagy valós (általában: valós) érdekeit más fenyegeti, hát odacsap. Egyszer kell, utána békény hagyják. Előfordul az is, hogy ilyenkor vérvadállat hangon csak leorditja a másik fejét a helyéről. Az is elég. Tiszteletben tartja tehát más köreit, ugyanezt elvárja magánál is. Igen éber kiskutya, nagy házőrző. A körlethatáron történő mozgásokat mindig lereagálja. Elég temperamentumos. Ha valamit szeretne, korlátlan ideig tud a két hátsó lábán ugrálni, hogy nyomatékositsa, (pl. ki szeretne jönni a szobakennelből, ahol a műtéti utáni szobafogságban van), ilyenkor igen mókás gégehangokkal (sipolásfütyülés és ki tudja mi még) próbálkozik egy ideig. Ha nincs kapás, abbamarad a műsor.
A pocakját nagyon szereti. Az alakjára a gazdijának kell majd odafigyelnie, mert ő nem fog. Szobatiszta, pórázon szépen sétál, szófogadó. Kellemes lakótárs.
Ő leginkább csak emberekkel élne, akiket nagyon szeret, kutyatárssal nem lehet boldoggá tenni, igaz, boldogtalanná sem, mert rutinosan kikerüli. Kulturált jó kis kutya, problémamentes blöki.
Olyan gazdit keresünk neki, aki érti, hogy Pilleszárny lába tele van eltávolithatatlan vasakkal. Nem szabad fel-le ugrálnia, ágyra, padra, bárhová. Nem túra- vagy sportkutya. Szépen sétál, meglehetősen komoly távot is akár, ám terhelni csak annyit szabad, amennyit ő szeretne. Ha nem vigyázol rá, túlterheli magát, eltörhet a protézis, mert igen, az orvosi platinum is törik. Ésszel, megfontoltan csak. Ő egyébként ezekre figyelemmel bárki elvárásaihoz könnyen alkalmazkodik. Középkorú család lenne a számára ideális, hogy mozgás- és nyüzsi-igényük nagyjából azonos legyen.
Pilleszárnyről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy 06 70 619 06 96-os telefonszámon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com