Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Le Robby
Le Robbygazdikereső
bekerült:2022-07-03
honnan:szervezettől átvéve
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan
született:2011-05-12
12 éves 11 hónapos
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Tudom, hogy betegesen optimista vagyok, de a remény és hit hal meg utoljára.
Meg miért csak mi, sokat szídott állatvédők hajolnánk le értük? Biztos van sok jó ember, aki ezt megteszi, és bizton találunk olyat, aki – hasonlóan hozzánk – az otthonába fogadja. Mi addig, míg eljön érte az igazi, utóbbi pedig élete végéig, hogy – hasonlóan hozzánk – megmutassa: az élet szép is lehet, és lehet szeretetben, méltón élni.
Tehát: Le Robby 2011. május 11-én született kb 3 kg-s súlyú, ivartalanított, chipezett, oltott szívféregnegatív kisfiú.
Nem fiatal, de azért nem így kellene kinéznie, nem ilyen általános állapotúnak kellene lennie, amin már csak fúrni-faragni lehet (szó szerint). Gazdás kutya volt 2022. júliusáig, mikor az Ultimátum Állatvédő Egyesület hatósági eljárást kezdeményezett a tulajdonos ellen, és az állatot kobzással kiszabadították méltatlan helyzetéből. Az Ultimátum kérte fajtamentésként a segítségünket.
A neve állapotából (lerobbant) képzett beszélő név: szeméből patakokban folyt a genny, szája, mint a pöcegödör, több fisztulával az orrüregbe, a hall járatát csak hosszas munkával lehetett kiszabadítani, hogy láthatóvá váljon. Ahol szőre volt (teste 20%-án kb.), ott egy széklettel egybe nőtt, betonkeménységű rasztás tömeg volt. Egyebütt kopasz, baktériumfertőzött és gyulladt. Karmai 5 cm hosszan dárdaként meredeztek a világba, amin még állatorvosunk is összecsapta a kezét.
Elkezdtük rendbetételét. Bőre, szőre meggyógyult, rövid még, de egységesen fedi a testét. Füle szintén. A szemét naponta sokszor kezelni kell, így látása megmenthető. Már javult. A gerince iszonyú állapotban van az elvégzett MRI eredménye szerint. Sajnos nyaki gerincsérv miatt mellső lábaira bénulni kezdett, amit megműttettünk, és mára tökéletes. Még két helyen van probléma (összecsontosodott csigolyák), de korára tekintettel sorozat-gerincműtétnek kitenni veszélyes lenne, az eredmény kétséges.
LeRobby természetesen nem gondolja, hogy vele bármi hiba lenne. A bajainál csak az egoja és önbizalma nagyobb. Van viszont benne egy olyan természetes báj, hogy az ember csak elröhögi magát, hogy a frissen gerincműtött 3 kg-os mindene tropa kutya az ajtónyitásnál elsüvít mellette, kb. fel is löki, és egészen biztosan hamarabb kint van, mint ő.
A fogkészlete hála az ex-ének 2 db-ra redukálódott, de azokat a különböző kardméregetésekben, ami még frissen ivartalanított kutyáknál előfordul, nem félne használni. Beleáll, mint a bulldog, aztán nagyon sajnálja magát, ha a másik ettől nem menekül el.
Imád napozni, a kertben rendezkedni, igen aktív: mindig talál valami venni-venni rendezni valót és ebbe bevonná emberét is. A gazdi biztos lehet, hogy a lakásban, vagy kertben bármit csinál, a kis ellenőr/ segéd ott lesz mellette
Az ereje visszatért, a súlya rendeződött, amihez bizony, sokat kellett gyarapodnia. Mivel khm „fogazata” hiányos (hívhatjuk fogazatnak a megmaradt két fogát) ezt az etetésénél figyelembe kell venni. Ő mindent megtesz, hogy a hét (tizenegy) szűk esztendőt kajában is bepótolja, ami jó, de étvágyának azért határt kell szabni. Elérte súlyban, testtömegben, amit el kellett érnie.
Nagyon szerethető a kis ecebócaságával. Chaplin jut eszembe róla: ügyetlen, esetlen, mégis mindenki szerette, magához közelinek érezte. Ilyen ő is.
Várjuk azt az embert, akinek értékes. Aki vállalja szemkezelését, a szemkencék költségét is. Jelenleg más gyógyszerigénye nincs. Ami megcsinálható rajta (és drága volt), megjavíttattuk. Már csak szeretni és szépíteni kell, és ő biztosan tudom (nekem is mindig jelzi, hogy hálás) viszonozni fogja odabújással, házőrzéssel (előfordul), puszikkal, bohóckodással A kutyákkal jól kijön, de nem hagyja magát (nem szeretné hagyni), ha bántják.
Pórázon szépen sétál, a lakásban rendes gyerek. Ereje visszatért, jó pár évig köztünk lehet még. Ehhez szeretne egy biztos bázis, egy gondoskodó és szerető családot.
Hiszem, nem reménytelen. LeRobbyról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os számon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com