Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Vendetta
Vendettagazdikereső
bekerült:2021-12-15
honnan:Csömöri Állatvédő Civil Szervezet
faj:kutya
fajta:Bolognai pincs kev.
ivar:kan iv.
született:2013-01-01
11 éves 4 hónapos
szín:beige
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:
Eljött a nap, amit nem hittük, hogy eljön.
Vendetta mintakutya egy ideje ezért megpróbáljuk a reméljük: nem lehetetlent. Annál is inkább, mert ma van a kamuszületésnapja. (2013. január 1-jei születésűnek vette fel becslés alapján az állatorvosunk Mi fiatalabbnak gondoljuk pár évvel, mert akkor nagyon lerobbant volt.)
Vendetta tehát valahol 8-10 év közötti, ivartalanított, szívféreg-negatív, oltott, chipezett, kb. 3 kg súlyú, igen tetszetős külsejű fiúkutya. A név beszélő legalábbis az volt és az egész biztosan nem lesz a kutyakozmetikusok kedvence a későbbiekben sem. DE! A hajdan durván harapós kutya bárkivel elküldhető már sétálni, kedves lesz. Ha látogatónk jön, a többiekkel csapatban beengedve a látogatókhoz szintén barátságos: simit kér. A csapatot azért hangsúlyozom, mert a többi kutyát nem szereti, kutyatárs mellé nem is adjuk. Ha rossz napja van ugyanis, mérettől és nemtől függetlenül az előtte ártatlanul elhaladó kutyákat betámadja. De a látogató vagy épp a séta kedvéért még attól is eltekint, hogy a másik kutyát megtámadja, mert ha a látogatóra koncentrál és „jófiú”, akkor hátha a látogatóból valami esetleg kihozható. A szürke hétköznapokban nem ilyen engedékeny, ezért a többiek inkább kikerülik és a körletbe, amit magának kijelölt, nem hatolnak be.
Egyértelmű a testbeszédéből, hogy az emberek iránti korábbi, a kutyák iránti változatlan ellenszenvének oka volt. Rettentően elhanyagolt és sovány volt. Félt minden kétlábútól, továbbá minden bot jellegű eszköztől. a felemelt kéztől két métert hátra ugrott, de a testén is érezhetőek voltak viszonylag friss harapásokból hegek. Ezek olyan dolgok, amik mélyen mindig ott lesznek benne, ezért tartózkodni kell előtte a félreértelmezhető mozdulatoktól és figyelni kell a reakcióit, akar-e éppen barátkozni. Ha nem támadják le, győz a kiváncsisága és igen. A kutyáknál pedig a megelőző támadás híve: jobb, ha én adok a pofájának, és akkor biztosan nem bánt. Most már leesett neki (segítettem neki, hogy megértse), miszerint ez nem elfogadható magatartás, hiszen ilyenkor klasszikus laposkúszásban távozik a helyszínről, és látszik, szégyelli, ettől azonban az action még nem marad el, bár gyakoriságát tekintve ritkul.
Akit szeret, azt viszont nagyon szereti. Mint legtöbb kutya, szeret napi rituálékat kialakítani, reggel pl. egész komoly „én-idő” igénye van, amikor vele kell foglalkozni. A reggeli rituálé: Leóval ő ordit elsőként, hogy dolog van, kelj már föl!. Onnantól két irányba rohannak: Leo, hogy ENGEGGYKI!, Vendetta a fürdőszoba irányába, mert reggel ott kapnak extra adagot az extrasovik. Ez Vendettáról már nem mondható el, a szokás, az igény viszont megmaradt, tehát pár falat, és egy dögönyözés: JÁR. utána a szemápolás, és AZTÁN jöhet mindenki más. Miután megkapta a pár falatot, ki kell engedni, és ha jelez be. És kb. ennyit látom, ha nem keresem én, külön, egész nap. Valószínű, sőt biztos, hogy nagyobb lenne az emberigénye, ha egyedüli kutya lenne, de jelenleg nem az.
Viszont elfoglalja magát. A lakásban kutyajátékokkal, a kertben, minden a kert adta lehetőséggel, úgy mint: arra járók fejének leordítása, a madarak figyelése, díszvágták, vakondkontroll, ágak-bogak, stb.
Imád sétálni. Erre nálunk sokkal kevesebb lehetősége van, mint szeretné, mert kevés a segítő, de elfogadja. Nagyon örülne viszont sok sétának. Határozott, de nem terrorista gazdi lenne a számára ideális, ahol nincs nagy jövésmenés, házibulik. Az előzményei miatt gyerek, állatok mellé nem mehet, mert nem lenne jó senkinek sem. Azt viszont, akin nem kell másik kutyával osztozni, nagyon szeretné, ezt a reggeli privát idők alatt mindig felvillantja, a hízelgéssel, odabújással, kézrágcsálással, nyünnyögéssel, dünnyögéssel, hempergéssel. Olyan jelentkezését várjuk, aki nem adja fel a kapcsolatot az első csúnyán nézésnél, mert nem kizárt, hogy lesz. De az ilyen „válogatós kutyák” adják igazán teljes szívből magukat annak, akit szeretnek. Megéri. Én tudom.
Vendettáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.


(korábbi infó: Vendetta rehabol. Nem véletlen a név - ld. a videót, ill. a "szemkezelési eszközt". ilyen távolságból van csak biztonságban a kezelő keze. A húsfordító fogja a vizes vattát, amivel a szemét kezeljük.)
videókhttps://youtu.be/Ok9mGzgdma4
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com