Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Mogyóka
Mogyókagazdira talált2021-12-04
bekerült:2018-02-23
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:kan iv.
született:2012-11-02
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Mogyóka 2012. november 2-án született szívféreg-negatív, ivartalanított négy érvényes kombinált ill. veszettség oltással rendelkező yorkshire terrier kisfiú.
Ha életét egy szóval szeretném összefoglalni: hányattatott. Úgy csereberélték, mint az úttörők a gombfoci-csapatot: aznap, mikor mi is képbe kerültünk, egy falu kocsmájában – NEM_VICC – ötször cserélt gazdát. Ennek fényében megmondani azt, hányadik állomás vagyunk az életében: lehetetlen.
A hányattatás rajta hagyta Mogyókán a bélyegét. Képzeld el, hogy mindig új elvárásokhoz kell alkalmazkodnod, illetve még annyi időd sincs, hogy elmondják az elvárásokat, csak mielőtt megfelelhetnél, azok, akiktől a sorsod függ, a szájukat húzogatják Rajtad: nem kellesz, mert túl nagy/túl kicsi a hangod, füled, károgó/visító/tompa a hangod és folytathatnám..... amikor naponta újra ki kell harcolnod a helyedet. Hogy egyáltalán helyed megmaradjon, vagy a közösségen belüli ranglétrán.
Igen. Mogyóka ennek megfelelően egyszerre erőszakos és bizonytalan. Fura kombó, ugye? Márpedig létezik.
Nagyon-nagyon-nagyon akar tartozni valakihez, hiszen ez soha nem adatott meg neki, ezért sokszor erőszakosan nyomulós. Ekkora, kétségbeesett szeretetszomjat még sem emberben, sem állatban nem láttam. Fájdalmas ezt a görcsös “valakihez - EGYVALAKIHEZ - tartozni akarást látni, mert nagyon sok minden kiolvasható belőle: többek között, hogy mire vágyakozott – hiába – hét évig. Egyvalakihez szeretne tartozni, és azt mániákusan imádja. Köszöni, nem kell feleség, gyerek (vagy ha anya a kiválasztott: férj) : AKIT Ő SZERET, AZ CSAK ŐT SZERESSE, egymásért éljenek, más nem kell a képbe (vagy ha muszáj, hogy ott legyen, legalább az ŐŐŐŐŐ szobájukba a kiválasztottjával ezek az “egyebek” ne menjenek, az ŐŐŐŐŐ ágyukba ne feküdjenek.
Nem tudom, hogy viselkedne, ha nem sok kutya között kellene kiharcolnia a saját részét a “tortából”. Lehet, a SAJÁT emberével, miután kizárólagos használatra megkapta, összecsiszolódtak, nem lenne hisztis. A “tömegben” azonban igen elhibázott módját találta ki, hogy felhívja magára: erőszakos (és egyre erőteljesebb) nyüszítő/visító hangot présel ki magából. Ez nem kellemes.
A törődésért azonban roppant hálás. Ő akár egész nap elülne az öledben. Csinálj bármit, csak vele legyél. Azaz: nem kell éjjel-nappal a labdáját dobálnod, nem foglalkoztat folyamatosan, csak ne kelljen rajtad osztoznia, érted harcolnia.
Ami jó: ugatósnak nem mondható, autóban, pórázon szépen közlekedik és szobatiszta.
Milyen gazdi lenne a számára ideális? Lehetőleg olyan, aki úgy döntött: a másik nemmel leszámolt. A rossz tapasztalatai alapján agyban eldöntötte, vágyaival azonban még bizonytalan. Mogyóka segít! Megvédi! Olyan gazdi, aki éreztetni tudja vele, hogy egyedüli megismételhetetlen és csodálatos, hogy igen, ő is egy értékes lény egy szerethető lélek, aki neki – a gazdinak – fontos.
Mogyóka más kutyák társaságát nem igényli. Elvan velük, ha muszáj, de jobban nélkülük. Nem veszekszik, nem verekszik, de ha teheti, inkább elvonul. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne játékos. Csakhogy ő maga szeret játszani, vagy az imádott emberével. Ha megtalálja a saját zavartalan, elszeparált helyét és általában: az egyensúlyt: nyugodt, együttműködő. Hihetetlenül gyors! Nagyon gyorsan reagál a dolgokra, így gondolkodása is az átlagoshoz képest villámsebességű – pl. még ki sem nyitottam az ajtót, ő már kint van és áll a fellépőn: VELEM mész, ugye? Szeret apportozni, de cask négyszemközt. Ha valakivel meg kell küzdeni, felejtős a dolog.

Neki ezért lehetőleg egyedülálló gazdit keresünk, aki a kutyájában akarja megtalálni az univerzumot, sok aktív és passzív időt tölt vele, megfelelően szófogadó, de legalábbis: nem akarja úton-útfélen (adott esetben: fölöslegesen is) ráerőltetni az akaratát. Mogyóka szeret nagyokat sétálni, örülne, ha a leendő gazdi otthonról dolgozna, vagy magával vihetné a munkahelyére, és nagy valószínűséggel hathatós védelmet jelentene minden új kapcsolattal szemben.
Cserébe: ő a kapcsolat – és álomszép   . Egyben biztos lehetsz: ő mindent és mindenét beleadja a kettőtöklvw és nem leszel kevésbé vonzó, ha megereszkedik a pocakod, nő létére bajszod nő és sorolhatnám…
Mogyókáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 0670 223 64 76 v. 0670 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com