Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Giant (Bogyó)
Giant (Bogyó)gazdira talált2018-08-02
bekerült:2018-01-04
honnan:M1-es út Győr Tatabánya között
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan
született:2016-06-16
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Giant
Giant 2016. június 16-án született ivartalanított, szívféreg-negatív, két kombinált, egy veszettségoltással rendelkező yorkshire terrier kisfiú. Súlya – sejthető a nevéből is (Óriás), nem a 2 kg-s tartományban mozog. Ha eléri azt, aminek lennie kellene lesz 6-7 kg is. Jelenleg – már hízott 5 kg.
Ő tipikusan igazolja, hogy pedigrével születni nem garancia a biztonságos , boldog életre. Bár még nincs két éves, az 5. hely és az első OTTHON vagyunk az életében.
Ehhez nincs mit nagyon hozzáfűzni. Ahhoz sem, hogy Győr és Tatabánya között az M1-esről vadászta le, egy a karácsonyi ünnepekre hazalátogató, Németországban dolgozó magyar család. Bejegyzett tulajdonosa – állítólag – továbbajándékozta, ám nem tudja, kinek. Mivel a gazdát feltalálni nem sikerült, ő lemondott róla, Giant hozzánk került.
Hányattatottsága viselkedéséből is érzik.
Rendkívül bizonytalan állandóan vágyik a megerősítésre: ugye, szeretsz? És mászik az emberre, az ölébe, a boldogságba, hogy hagyta, odaülhet! Folyamatosan éreznie kell: „KELLEK neki!” Naponta nagyjából ötvenszer kell neki szerelmet vallani, hogy elhiggye, IGEN. Négy férj után, aki elhagyott, így kapaszkodnék valószínűleg az ötödikbe én is.
Ennyi „jövés-menés” új ház – új szokás után szegény nem igazán tudta, hogy merre hány méter. A reakcióiból érzett, hogy több, ellentétes házi szabályrendszer volt már az életében. Elkezdett valamit csinálni, majd kérdőn rám nézett: most ezt szabad, vagy a fülem közép csap? Nehezen lendült át ezen, de nem is igazán egy nagyfalka, hanem egy szerető család, és az, hogy felnőtté érik, teszi majd magabiztossá a bizonytalan nagykamaszt.
Bizonytalansága mellett is látszik viszont hogy a többi – s főképpen: a nála kisebb – kutyával domináns lesz. Egyszerre kell tehát bátorítani és nyesegetni is.
Időnként ugyanis beáll, mint egy bandavezér, és kétszeresére „fújja” a vállát, hogy „He? mit akarsz???”. Ha ilyenkor jön egy nagyobb kutya vagy anya, hangya méretű lesz ismét, egyébként – bár szájjal csak, de „arcoskodik”.
Nagyon szófogadó, de ez, ha önbizalmát visszanyeri, változhat.
Most még belendül a kamaszokkal a játékba, időnként padlófék, kinéz: szabad? majd ismét, ugyan így, megcsaklik a lendület. Nem tud még felszabadult lenni. Mindig figyeli: az elvárás szerint viselkedik-e. Ez annyira szomorú!
Szereti, ha sokan veszik körül, harmonikusan beilleszkedett a nagyfalkába. Játszani még csak kergetőzés szinten tud, a játékokat még csak tanulgatja: minden játék (ellopja), és semmi sem (nem tudja, hogy kell használni)
Lop, mint a szarka. Bármit. Egyrészt megismerés céljából. Másrészt, etetésére nem szánhattak sok figyelmét (ld. soványságát), és valószínűleg erőteljesen promotálni kellett az érdekeit, ha akarta, hogy jusson is valami a bendőbe. Így előfordult már, hogy nem a húst, de a kenyeret lelopta az asztalról.
A megszerzett dolgokat viszont nem teszi tönkre.
Szobatiszta, és a kutyapelenkát is megtanulta használni.
Pórázon szépen közlekedik. Ugatós lenne, ha hagynánk (jó mély hangja is van hozzá), de tudomásul veszi, ha nem lehet.
A leendő gazdán múlik, milyen lesz felnőttnek. Ha érzi az elfogadást, ki fog nyílni, mint egy gyönyörű rózsa, mert csupa szép van belül benne: jóindulatú, szeretetteli. Ha nem, vagy nem elegendő szeretettel foglalkoznak vele, egy kétbalkezes, csupa görcs valakivé válik (Férfi felemás cipőben)

Olyan derűs, nyugodt és kiegyensúlyozott családot keresünk a számára, ahol sok simogató kéz várja, szívesen foglalkoznak vele, és viszik pozitív megerősítéses módszerrel működő kutyaiskolába akár (nála a többi fordítva sülne el), szeretettel egyengetik a felnőtté válás útján, és nem haragszanak rá, ha nem érti elsőre, mi a követendő magatartás. Nagyon jó lenne, ha gyerekekkel megtanulhatna játszani, és mozgásigényét kiélhetné. Elsősorban családi házba, vagy a kutyával futó, sokat a szabadban lévő gazdit szeretnénk neki. Kiegyensúlyozott, határozott, de elfogadó, nem terrorista kutyatárs, akinek a viselkedését utánozhatja és megvan a hőn áhított elfogadottság, extra jó lenne. jó kezekben nagyon jó kiskutya lesz belőle
Giantról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com