I. Magyar Kutyaruha Varró Bajnokság


Igen! KELL EGY RONGY! És nem csak Neked! De legtöbbször, ha kutyádnak van, az Neked is jó!
Gondolj csak az esőben kénytelenségből levezényelt kutyasétáltatásra, amit ő is, Te is utálsz! Blöki kétségbe esett undorral néz Rád: "Te ezt tényleg komolyan gondolod???" Igen. Kénytelen vagy, nehogy fent jöjjön az ihlet. Tehát kivonszolod a nyomorult párát, aki NEM AKAR MEGÁZNI! Hidd el, kisebb lesz az ellenállás, ha nem ázik! Rendes ex-kóborkutya pedig különösen rangon alulinak tartja az esőben sétát! Kell egy esőkabát.
Ha egy kicsit önző vagy, arra is gondolsz, hogy ezzel elkerülheted a semmihez nem hasonlítható ázott kutyaszagot, a száradó kutyaszőr "illatát", plusz a hasszőrről a lakásban szétkenődő truttyot…. Hát igen. Az esőkabát KELL!
Aztán ott a tél, a szőrbe kötő - majd otthon természetesen a legkevésbé megfelelő helyen kiolvadó hó. A latyak… és a hőmérséklet-különbség: a lakásban 23, kint mínusz 10-12. Ez kutyádnak több, mint harminc fok különbség, amit szervezetének át kell hidalnia! Kistestűeknél megint probléma, hogy tüdejük, hasuk közel a talajhoz, és talajszinten legnagyobb a hideg. Egészségét véded, ha segítesz, hogy ne a melegből a fagyba menjen!
Persze kell kutyaágy és párna, takaró…
Horribilis összeg, ha megveszed! És manapság….
Komoly megtakarítás és hatalmas sikerélmény, ha szabadon bocsátod a fantáziád, belendül a képzeleted, ééééééééééééés…… kerülnek ki a szebbnél szebb művek a kezed alól.
Mi kénytelenek vagyunk szemétből csodát teremteni. Vonatkozik ez a mások szemeteként kidobott állatokra, ám az ellátásukra is. Innen indult kreatív szakkörünk! Semmire sem jó textíliákból lesz, ha más nem patchwork, vagy fonott kutyarágóka, esetleg karácsonyfára varrott kutyadísz, kutyaruha, és sorolhatnám-…
Mutasd meg Te is, mit tudsz!

Az Állatok Világnapja alkalmából szervezett rendezvényünkön, 2011. szeptember 24-én szeretettel várunk műveddel! Bajnokságot rendezünk, melyen a legötletesebb gazdi-varrta kreációk díjban részesülnek.
A pályázók divatbemutató formájában tehetnek bizonyságot kreativitásukról!
Lehetőség szerint kérjük, jelentkezz előre az allatesember.ave@gmail.com címen, de természetesen helyszíni jelentkezés is lehetséges - lehet azonban, hogy már csak korlátozottan!
Várunk Téged is, szeretettel!

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 18.

verseny kezdete:2011-09-01
nevezési határidő:2011-09-18
szavazás lezárása:2011-11-24


Nyertesek:

Nincs a feltételeknek megfelelő tétel!