Állat és Ember - Hírek

Hírek


2018-04-16 - Ivartalanítási akció - április 1.-május 15.ig
 

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 2-2,5 millió kutya él.

Másfél millió fölöttire tehető a gazdátlanok száma. Bárki, akinek van otthon egy szeretett kis kedvence, el tudja képzelni azt a fájdalmat, amit ezek a kutyák érezhetnek.

A gazdátlan állatok száma folyamatosan növekszik. Az állatvédő szervezetek ez ellen küzdenek a kóbor állatok befogadásával és lakossági ivartalanítási akciókkal.

A sintértelepeken évente 150.000 állatot altatnak el. Mert "feleslegesek". Nincs rájuk igény. Kutyákkal telített a "piac". Túkínálat van, tehát: "értéktelenek".

A probléma súlyosságára és az eddigi akciók nagy sikerére való tekintettel egyesületünk ismét ivartalanítási akciót szervezett! Sokan várjátok már, rengetegen érdeklődtetek telefonon, és íme! Viszont telefonon: NE. Rengeteg időt elvesz a munkától, és ha nem dolgozunk, nincs pénz (= kaja, juti, állatorvos) a kutyáknak. Tehát ha jelentkeznél, akkor e-mailben írd meg a következőket:
- melyik rendelőt kéred lehetőség szerint a négy meghirdetettből
- Gazdi neve
- Gazdi telefonszáma
- Állat faja/neme/kora/súlya
- Ismert betegsége van-e, ha igen, mi
- Szed-e bármilyen gyógyszert
- Fiúknál: golyszlik a helyükön vannak-e, vagy rejtett herés
- Lányoknál: mikor volt az utolsó tüzelés, esetleg mikor szült, szoptatott-e
- Van-e a jószágon egyéb elvégzendő vizsgálat (fogtoilette, bennmaradt tejfog, farkaskarom, lágyéki vagy köldöksérv, kinövés bárhol, zsírcsomó, stb.)

7 éves kor felett feltétlenül javasolt a műtét előtt műtéti rutin, valamint VALAMENNYI műtétes állatnál a szívféreg-teszt, a műtét ELŐTT, ui. a szívféreg-fertőzöttség fokozott műtéti kockázat és sajnos a fertőzöttség mértéke magas (mi idén már öt fertőzöttet találtunk, és igen, mindenkinél elvégeztetjük a tesztet)

Tehát a jelentkezés Katánál, e-mailben: kasznakata@gmail.com