Állat és Ember - Hírek

Hírek


2017-11-14 - Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren
 

És ismét az összefogás.

Sokan tetszelegnek abban, hogy előregyártott - és persze: hibás - gondolatelemeket mandráznak. Hiába, kinek mi megy...
Egyik ilyen kedvenc sablonszövegem: "az állatvédők fognának inkább össze!" Mondja ezt mindig az, akinek halvány lila segédfogalma nincs.

Jelentem: ÖSSZEFOGNAK.
Nagyon szép történet ez - de a Bazilikai jelenlét is. Adva volt egy-egy szervezet, a Hangya Közösség és az Emberek az állatokért Allatrendorseg 2013 Alapítvány (ők a Bazilikánál, mely a kapcsolatai révén akár egy hónapon keresztül kint lehetett - és tarolhatott volna.

Mi történt ezzel szemben? A lehetséges egy hónapból négy napot tartottak meg saját részre, a többin a többi szervezet osztozhatott, jelentkezési sorrendben.

CSAKHOGY: sokan, akik szerettek volna kitelepülni, kimaradtak volna így, ezért a szerencsés első tizennégy továbbosztotta a lehetőséget és meghívott egy - vagy akár több baráti szervezetet is a kis kutricába, együtt fagyoskodni, magát reklámozni és lehetőség szerint állatai ellátására adományt gyűjteni.

Ennek köszönhetően, három napon is kint lehettünk: mindhárom napon megosztottuk ugyanis egymással a helyet a Mopsz Fajtamentéssel és az Osiris Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnyal.

A legfontosabb napon, november 4-én, hisz ez szombat volt, nagy forgalommal, az idő is kegyes volt hozzánk, hétágra sütött a nap, s a jelenlegi gondozottjaink képviseletében Samy volt igen aktív szószólonk: mindenkit becserkészett: Báááácsi/Nééééni, leszel az apukám/anyukám? de a régi gyerekek, pl. Szöszi és Mister is lelkesen gyűjtötték a simogatókat és támogatókat.

November 12-én és 13-án nagyon hideg volt, így önkénteseink úgy döntöttek, a kutyát se nagyon verik ki ilyen hidegben csak maguk mennek, vagy ha mégis visznek kutyát, 1-2 óra után egy családtag jön érte!

Nagyon köszönöm a helytállásukat, hiszen szó szerint téglává fagytak.

Érdekes módon inkább a külföldiek voltak hajlandóak "szóba elegyedni" és munkánkat is inkább ők támogatták. Szomorú módon a "Söjtör" név számukra is ismerős volt, és meg voltak döbbenve a szaporítótelep osztrák nőnemű tulajdonosának brutalitásán.

Egyetlen szomorúságuk volt csak velünk kapcsolatban: vitték volna örömmel haza a saját márka alatt főzött "Yorkiek a lekvárban" márkájú lekvárjainkat, amit - köszönet képpen - az adományozóknak készítettünk, de repülőgépre a terrortámadások miatt ilyet felvinni nem lehet.

A gyűjtés eredménye:
November 04: 96 470
November 12-13 együtt: 60650

Az összeget havi általános állatorvosi ellátási számlánkra fordítottuk, melyet a fényképek között csatoltunk. Teljes elszámolás a Bazilikai kitelepülésnél.

(Kata)