Állat és Ember - Hírek

Hírek


2017-10-01 - Ivartalanítási akció 2017. okt 01. - nov. 15.
 

8. alkalommal rendezhetjük meg 2017. április 01. és május 15. között Észak-Pesten a kedvezményes ivartalanítási akciót a szokásos négy rendelő (Bárdos Állatorvos (IV. ker.), Belvet és Énekes úti Állatorvosi Rendelő (XV. ker.) és a Minivet (XVI. ker.) részvételével.

Az erre félretett keret erejéig az akcióra BÁRKI jelentkezhet, nem kell kerületi lakosnak lennie ehhez.

Nagyon pozitívak a tapasztalataink. Egyre több idős ember is igényli - és az akciónak köszönhetően, ha nehezen is, de ki tudja fizetni az ivartalanítás árát. Egyre több cicát is hoznak, ami remélhetőleg ugyan úgy a kóbor cicák számának csökkenését fogja hozni, ahogy a kerületből az évi rendszeres akcióknak köszönhetően KÉT ÉVE nem akartak leadni, illetve nem jelentettek be elhagyott, dobozban kitett almot.

Köszönjük a felelősen gondolkodóknak, hogy ivartalaníttatják kedvenceiket, lényegesen csökkentve ezzel a hormon-indukált daganatos megbetegedések számát is!

Várjuk a jelentkezéseket!

Összefoglaló: Az akció keretében a négy rendelő közel 300 műtétet végzett el, ami hatos almokat figyelembe véve (ez egy hozzávetőleg jó átlag) azt jelenti, hogy 1800 olyan állat nem jött világra, akinek már sajnos, ha köztünk lenne, nem lenne helye. Magyarországon ugyanis sokkal több az állat, mint a gazda. S ebből adódik a menhely, a sintértelep és életük kioltása vagy a kóbor élet. S ez csak egy év. A szukák a következő évben ismét szülnének a szülőkor végéig, az ő utódaik szintén.

Az idén is fogadni tudtuk valamennyi jelentkezőt. Követjük, milyen fórumokon érjük el a műtétet kérőket és azt tapasztaltuk, hogy az idén a leginkább rászorulók kiestek. A jelentkezők 95%-a a neten látta a hirdetést, azaz: nethasználó. Ez már egy anyagi szintet is jelent. Sokan idős koruk, vagy anyagi viszonyaik miatt: nem interneteznek. Tehát pont a leginkább rászoruló, idős, rossz jövedelmi viszonyok között élők nem tudták igénybe venni. Ők legtöbbször az ingyenes helyi sajtóból (kábeltévé, helyi nyomtatott hírek) szereztek erről tudomást, s az idén ezek a platformok nem támogatták a munkánkat.

Illetve nem minket nem, hanem azokat, kiknek az akció a legnagyobb segítséget jelentette volna. Sajnáljuk.