Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2012-06-09 - Legelőtakarítás és Klub Kirándulás
 

Helye: Bottyán Equus - Őrbottyán
Címe: Őrbottyán, Erkel Ferenc u. 0246/1

A Bottyán Equus Lómenhellyel hagyományosan baráti a kapcsolatunk. Második alkalommal megyünk hozzájuk bográcsozni-legelőtakarítani. Első ízben 2011. novemberben voltunk, és felejthetetlen program volt! Aki részt vett rajta, kérte, rendszeresen szervezzük meg! A nép szava Isten szava, tehát szervezzük a következő találkozást kedves barátainkkal, Rédei Évával és Attilával, és a kiváncsi pacikkal!

A program: körbevezetés, a menhely bemutatása, majd legelőtakarítás, s végül a jól megérdemelt bográcsos ebéd 350 Ft önköltségen. Érdemes, ha van még erőtök, megmártózni utána az őrbottyányi tavakban is, és lemosni a pacik porát! Isteni, lágy a tavak vize!
Találkozás: 10.00-kor a lómenhely bejáratnál. Címe: Őrbottyán, Erkel Ferenc u. 0246/1
Hogy a főzéssel készülni tudjunk, kérünk jelezzétek előre, ha jöttök, a allatesember.ave@gmail.com e-mail címen, nehogy éhen maradjon valaki!
Batyubál stílusban szeretnénk rendezni, tehát süteményt, italt, mindenki hozzon. Műanyagtányért, evőeszközt biztosítunk!
Kérlek, lepd meg a lovacskákat sárgarépával, almával, szépen szárított száraz kenyérrel! Neked lesz hatalmas öröm, amikor kedveskedve, finoman elveszik a kezedből!
FONTOS: lehetőség szerint, akinek van, hozzon lapátot, gereblyét, az autósok pedig jelezzék, ha van a kocsijukban szabad hely, és vállaljanak „potyautast”!!!

Megközelítés tömegközlekedéssel:
tömegközlekedési lehetőségeket.
Vlánbuszos - 9.30-kor indul Újpest Városkaputól, és 10.15-re van Őrbottyán községházánál. A térkép szerint onnan még 3,5 kilométert kell kb. gyalogolni. (Az eggyel korábbi járat 7.30-kor indul és 8.13-ra érkezik, az kicsit korai.)

Másik lehetőség a vonat, óránként indul a Nyugatiból. Őrbottyán vasútállomástól még mindig gyalogolni kell, de csak kb. 2 kilométert. A 8.00-kor induló vonat 9.00-ra van ott, a 9.00-kor induló 10.00-ra.

Beszámoló: ahogy a képekből tán egyértelmű, egy csodálatos békés napot töltöttünk együtt, felnőttek, gyerekek a Rédei családdal és az oltalmukat élvező lovakkal. Szomorú volt hallani Éva történeteit az emberi embertelenségről, érzéketlenségről, s arról, hogy párhuzamosan a testi és lelki kínokból történő gyógyulással hogyan szavaznak ezek a csodálatos állatok ismét bizalmat az embernek. Ezt magunk is megtapasztaltuk!
Hatalmas sikere volt a házigazdáknak - lovak - hozott sárgarépa és alma hegyeknek és győzött persze a kiváncsiság is: a lovakat egy másik legelőre vitték át Éváék, hogy mi zavartalanul dolgozhassunk. Ahogy nőttek azonban a trágyahalmok, úgy szivárogtak vissza a pacik, hogy lássák, mit is csinálunk az ő területükön, milyen szagunk vannak, mik azok az izék, amiket kattingatunk, nincs-e még egy kis nasi a zsebünkben. Azoknak, akik először voltak velünk, kicsit félelmetes érzés volt az elején, ahogy ezek a hatalmas állatok rodeóztak köztünk. Aztán megszokták, sőt, mivel élvezték ezeknek a túlméretezett gyerekeknek a kedves kiváncsiságát, már ők is kezdeményezték a barátkozást.
A csapat annyira szorgalmas volt, hogy a kijelölt területen kívül még egy másik legelőrészből is tükörtisztára takarított egy jókora területet.
Smafu-Évi várt aztán bennünket a szokásosan isteni ebéddel! Bár azzal, hogy a bogrács megtöltését felvállalta, ismét kizárta magát az élményből! Minket viszont fantasztikus kulináris élvezethez juttatott! Ez olyan nap volt megint, amit majd jó lesz elővenni az emlékek közül, nasinak, ha nem annyira jól mennek a dolgok, rossz a kedvünk, fáradtak vagyunk. Biztos mosolyt csal majd az arcunkra!

plakát: 2012_05.jpg



külső képtár: http://gallery.site.hu/u/kasznakati/egyesuleti_kepek/2012_0609_001/...