Állat és Ember - Hírek

Hírek


2017-05-20 - Az 1%-ról: miért kérünk, hogy minket válassz?
 

Miért kérjük, hogy ajánld fel munkánkhoz adód 1%-át?

Ahhoz, hogy jól dönts, és szerencsére egyre több a tudatos felajánló, célszerű ismerned a kedvezményezett munkáját.

Szervezetünk 2007 óta működik és körülbelül 1400 kutyát gyógyított meg, juttatott haza, vagy új családba ez alatt az idő alatt.

A legtöbb állatvédő szervezet életében a „biztos pont”, amire alapozva meghatározhatják, mit vállalhatnak: az 1%, hiszen nem mindegy, hogy folyamatosan 20 vagy épp 100 kutyáról gondoskodnak.
Mi - telep nélkül - átlagosan 80 kutyából álló állományunkat igyekszünk a lehető „legjobb formába” hozni, hogy új gazdihoz kerülhessenek.

Mit tettünk le az asztalra 2016-ban?

Tavaly 71 állatot adtunk örökbe. Ez önmagában nem is tűnik olyan nagy számnak. Komoly teljesítménnyé válik azonban, ha a következőket is figyelembe veszed:
Az örökbeadottak közül
- 5 kutya súlyos, tartós betegségben (szívbetegség, epilepszia) szenvedett. Ez kivizsgálásuk során derült ki, be kellett állítani gyógyszerezésüket
- 14 kutya nyolc év fölötti volt
- 4 kutya korábban viselkedési problémával küzdött, amit gazdisodás előtt kezelni kellett
- 13 kutyánknál igen komoly műtéteket kellett végrehajtani, többnél sorozatműtétekre volt szükség: van köztük látóvá tett vak, többen daganatműtét és sugárterápia után gyógyultak meg, volt, akinek a helyéből kiszakadt combját kellett visszarögzíteni, aki bénán hozzánk, majd járóképesen gazdához került, valamint számtalan szem, és térdműtött állat.
Az örökbefogadókat minden esetben tájékoztatjuk ezekről, megkapják az orvosi dokumentációt, így további „rejtett költségek” - azaz olyan fel nem derített betegségek, melyek súlyos pénzekbe kerülő orvosi kezelést igényelnek - igen valószínűtlenek.

Állományunkon belül nagyon jelentős tehát az idős, krónikus betegségben szenvedő, hosszú – 3-6 hónap közötti - gyógyulási időt igénylő sérült. Az ivartalanításon kívül, minden harmadik kutyánkat más okból is műteni kellett.
Valamennyi, általunk kiadott állat veszettség- és kombinált oltott, chipezett, ivartalanított, szívféreg-szűrt, és csak akkor adjuk örökbe őket, ha elérték az elérhető legjobb egészségi állapotot.
Kifejezetten igyekszünk a többszörösen hátrányos helyzetűeken segíteni.
Ez pedig – a munkán túl – pénzbe kerül, örökbeadásuk pedig sokkal nehezebb, mint fiatal, egészséges társaiké.

Hogyan használjuk fel a felajánlott 1%-ot?
Gazdálkodásunk alapja, hogy amit megcsinálhatunk saját magunk, önkéntes munkával, azt meg is tesszük. Telepünk nincs, a gondozásunkban lévő állatok otthonainkban laknak. Panziós elhelyezést csak a nagytestűek részére veszünk igénybe. Semmilyen rezsit, munkabér költséget, benzin vagy telefonköltséget fennállásunk óta ebből a pénzből nem fizettünk. Naponta főzünk, hogy költségeinket ezzel is csökkentsük, a kutyák étkezését általában ideiglenes befogadóink fedezik. Az 1%-os bevételünk legnagyobb részét egészségügyi feladatokra fordítjuk, többek között alapellátásra (oltások, ivartalanítás, chipezés, labor és képalkotó diagnosztika) első osztályú szakorvosi ellátásra (műtétek, kezelések), és gyógyszerekre.

Mik a terveink?
Idén ünnepeljük alapításunk 10. évfordulóját. Az eddigiek szerint, elkötelezetten, a kutyákat a középpontba állítva szeretnénk munkánkat folytatni. Ehhez a Te segítségedre is szükségünk van, akár 1%-os felajánlóként, akár önkéntesként, a munkánkban tevőlegesen résztvevőként szívesen látunk.
Mindkettőt köszönjük!

Adószámunk: 18195376
Köszönjük bizalmadat!