Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-09-11 - IV. Ebugatta Piknik, Gödöllő, 2016. szeptember 11.
 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghívást kapott az Egyesületünk az év egyik legnagyobb kutyás rendezvényére a Gödöllőn rendezett IV. Ebugatta Piknikre. Most az „Állat és Ember” Állatvédő Egyesület égisze alatt működő Yorkie-fajtamentés kapott hangsúlyt részünkről a rendezvényen. Már a program szervezése alatt is jól körvonalazódott a profi, hatalmas háttérmunka a szervezők részéről, amikor pedig sorra kerültek fel kiírásra az eseménynél a jobbnál jobb programok, és hogy közel 300 kutyusos gazdi látogatása várható a rendezvényre, kicsit már mi is izgultunk.
Rettentően készültünk, mert ez egy hatalmas lehetőség a mentett, gazdikereső kutyusaink számára. Szeretnénk, ha minél szélesebb körben megismernék a munkánkat, a tevékenységünket, a céljainkat, és főként: a gazdikereső kutyusainkat. Ezért is esett a választás három igazán kedves, szeretnivaló gazdikereső kutyusunkra: ők lettek standunk cukikái  Bentley nem először van programon, imádja az embereket, a gyerekeket, a szereplést, a mókát, nagy bohóc…hozzá csatlakozott Borsóka, és Tiara.
Már kora reggel érezhető volt, ez a nap nagyon jól indul… verőfényes napsütés, festői környezet. Egy gyors sátorfelállítás után, az Egyesület Önkéntes csapata már készen is állt a yorki gyerekekkel a látogatók fogadására. Kvízekkel, tanácsadással, különböző yorki-s praktikákkal, gyerekeknek kézműves asztallal kedveskedtünk.
A délelött nagyon mozgalmasan telt el. A csapat egy része aktívan segédkezett a startszám-osztásban, oltási könyvek ellenőrzésénél, a másik része az Egyesületi standunknál fogadta az érdeklődőket, a harmadik része meglepő módon a csapat fiú tagjai a három gyerek Bentley, Borsóka, és Thiara hű alattvalóiává avanzsáltak. A yorki-szépségversenyen, bár nem sikerült dobogós helyet szerezniük, Tiara és Borsóka méltán képviselt bennünket. Igazából azonban „cukikáinkat” jobban érdekelte, a „Jeffy Apu” ígérete, a finom hami…
Sétáltak, jöttek-mentek, játszottak, és folyamatosan gondoskodtak arról, hogy bárki felénk jár, meg is álljon a standunknál, a szőrös gyerekek versenyeztek önkénteseinkkel: ki a kedvesebb.
És akkor aztán a beígért fincsi falatok után jött a nagy heverészés a fűben. Az igazi lazulás.
Sikerült rengeteg kedves embert megismerünk, és amennyire időnk engedte próbáltunk mi is kicsit szétnézni, körbejárni a rengeteg stand között. Isteni finom volt a szörpös stand „háziszörp” kínálata, a kemencés kenyérlángos, és a sült kolbászkák ( Bentley-ék ez volt a nap fénypontja).
Szeretnénk ezúton is megköszönni Petrus Krisztinek és az Ebugatta stábjának a részvételi lehetéséget és a szuper napot! Mi is nagyon jól éreztük magunkat!
Már most nagyon várjuk az V. Ebugatta Pikniket!
(B. Melinda)


plakát: 14039908_10154397542157618_2494329108714504001_n.jpg