Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-08-27 - Jótékonysági utcabál 2016. 08. 27.
 

Pestújhelyi jótékonysági családi nap a Hörpentő Söröző szervezésében
Augusztus utolsó hétvégéjén ismét szűkebb pátriánkban, a XV. kerületben vettünk részt egy jó hangulatú családi rendezvényen. A program egyik fő célja a kerületi civil szervezetek megismertetése volt, így mi is meghívást kaptunk Kapuszta Csabától a fő szervezőtől, a söröző tulajdonosától, aki nem mellékesen egy helyi civil szervezet a Pestújhelyi Sport Club, ismertebb nevén Pösöc vezetője is.
A program reggel fél kilenctől este tízig tartott, mi a résztvevő kutyákra (és persze saját magunkra) való tekintettel rövidített jelenlétet terveztünk. A délelőtt gyorsan elszállt, nagyon sok kisgyerekes család inkább ezt az időszakot választotta, hiszen erre a napra is kánikulát jósoltak, ami be is jött.
Nagy sikere volt a kézműves szekciónak, ahol parafadugóból készíthettek medált, vagy kulcstartót a gyerekek, volt olyan kislány, aki egy egész sorozatot csinált a családja minden tagjának. Sokan nézegették az adományért cserébe felajánlott apróságainkat is, bár a bevételünk nem lett túl sok ezekből.
A célunkat azért elértük, ismét több kerületi lakos megismerhette munkánkat, olyanok is, akik eddig még nem is hallottak rólunk, sőt több komoly érdeklődés is volt örökbefogadásra. Egyikük már ki is nézett egy örkényi kutyust, egy másik család pedig kifejezetten yorkie kutyust szeretne , így különösen megörültek, amikor kiderült számukra, hogy örökbefogadni is lehet, és így segíthetnek egy kutyának. Nem is gondolták volna, hogy ez a kutyafajta is utcára kerülhet.
Köszönjük a szervezőknek a meghívást, hogy újabb lehetőséget kaptunk a bemutatkozásra. Ez valljuk be, még mindig aktuális, annak ellenére, hogy rengeteg programon vettünk részt, valamint mi is szerveztünk jó párat az egyesület megalakulása óta itt a kerületben.