Yorkie fajtamentés


2016-03-06 - Sherlock
 

Sherlock 2016. január 15 –én született keverék kisfiú kutya.
Sherlock két testvérével a pomázi állatmenhelyről került gondozásunkba, aki leadta őket, azt mondta yorkshire terrier volt az anyuka és talán pomerániai spicc az apa. Mivel nem tudjuk igaz-e, ezért fontos elmondanunk az örökbe fogadni szándékozóknak, hogy állatorvos becslése szerint felnőtt korukra max. 10 kg körüli és 40 cm marmagasságúak is lehetnek akár, de ez még a kistestű kategória. Szóval nem lesznek mini méretűek!!
Sherlock a legnyugodtabb a testvérek közül, ez lehet, azért is van, mert ő az egyszem fiú és két lányt nem tud „túlpörögni”. Azért ő is hamisítatlan kölyök, ha szaladgálásról, kergetőzésről , játékról van szó. Szereti a simogatást, az ölben üldögélést.
A lakásban élés szabályait most tanulja, szobatisztasága még nem állandósult, de egyre ügyesebb. Pórázhoz szoktatása megkezdődött, egyenlőre csak kerten belül, mivel még nem szerzett az oltások révén – oltási programja folyamatban – kellő immunitást.
Leendő családjának számítani kell még néhány széthordott lábbelire, megrágcsált dologra, kölykös csínytevésre, de kellő odafigyeléssel és szeretettel gyorsan megérti, hogy mit szabad és mit nem.
Korából adódóan napi háromszor eszik még, prémium minőségű kölyök tápot és főtt ételt. Most ismerkedik a gyümölcsökkel, zöldségekkel. Szereti az almát, epret, répát, paprikát, tökmagot, joghurtot stb. egyszóval igazi fitness kutya
Olyan családot keresünk Sherlocknak, ahol szeretettel és türelemmel, odafigyeléssel veszik körül, megtanítják mindarra,amiket még nem tud, biztosítják számára kutyaovit, kutyaiskolát,hiszen az örökbefogadó családon múlik, milyen felnőtt lesz a kiskutyából.
Még soha nem volt egyedül, jelenleg több kutyával él együtt és persze két tesójával, akikkel sülve-főve együtt vannak. Ezért jó lenne, ha leendő családjában nem lenne sokat egyedül, illetve lenne kutyatársa egy barátságos kutya személyében.
Sherlock oltási programját megkezdtük. Ezt leendő családjának kell befejeznie. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe, amit ellenőrzünk, és amiben az egyesület állatorvosnál, Budapesten, kedvezményünkkel segítünk.
Szőre rendszeres ápolást igényel.
Egészen kis gyermek mellé nem adjuk, nagyobb, kutyával bánni tudó, annak igényeit tiszteletben tartó nagyobb gyermeknek jó társa lesz.

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_gazd.php?id=000936