Panelkutya


2015-04-30 - Pestújhelyi úti Ökoiskola - 2015. április 30
 

A „Kisállat-tartás a lakótelepen” témában, az MP-KMOP-5.1.1/B-12-XV.KER-16 kódszámú program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően kerületi iskolákban is tartunk 4 állatvédelmi előadást. A mai helyszín a Pestújhelyi úti Ökoisola volt, mellyel három éve tartunk fenn szoros, szeretetteli együttműködést. A téma a felelős állattartás volt. A "mit kell, hogy a felelős állattartó a kedvencének biztosítson témát egy - nem tévedés - madárkalitkából szabadított toy uszkár példájából vezettük le. A 4.-5. osztályos gyerekek hihetetlenül sok mindent tudtak - sajnos sokkal többet, mint a felnőttek általában. Az elsősöknél voltak még aranyos "félreszólások", de úgy érezzük, az előadásnak, és a fellépő kutya művészuraknak és hölgyeknek köszönhetően nemcsak hogy helyre kerültek, hanem rendszerbe álltak össze a dolgok. Témaként feldolgoztuk még azt is, hogyan kell idegen kutyához közelíteni, mikor nem szabad kutyához odamenni, ami a kutyatámadások, harapások elhárításában játszhat nagyon fontos szerepet. Tárgyakból kellett aztán kiválasztaniuk a gyerekeknek a kakukktojásokat, végül pedig jó gazdi - rossz gazdi témakörben tesztet töltöttek ki. 85-os volt a hibátlan tesztek aránya.
A gyerekek nagyon partnerek voltak, érdekelte őket a téma, a kötetlen beszélgetés során rengeteg saját életükből származó példát hoztak, és meg tudták állapítani, az adott történet a jó vagy a rossz tartás körébe tartozik.

GRATULÁLOK NEKIK, NYITOTT, ÉRZÉKENY GYEREKEK!
Köszönjük a pályáztatónak is, hogy a legjobban teljesítőket az elnyert összegnek köszönhetően megajándékozhattukkülső képtár: https://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157652264590092/...