Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2014-01-19 - Babica
 

Babica 2006. június 1-jén született kb. 3 kg súlyú, ivartalanított yorkie kislány. Gazdája magára hagyta egy üres háznál, majd lemondott róla.
Állatorvosunk szerint nagyon sokszor ellett, sok almot szoptathatott. Az ivartalanításnak köszönhetően azonban nem kell többet szülnie.
Hihetetlenül kedves, emberközpontú kislány. Az a legnagyobb öröm neki, ha a Gazdi foglalkozik vele! Ezért mindent meg is tesz: fantasztikus harci táncot tud nyomni, ha a szeretett személy hazaérkezik. Egy cirkuszi kutya biztonságával sétál két lábon, előre, hátra, jobbra, balra és közben mancsol, szórja a pacsikat, csápol, „Hahó, itt vagyok, örülök Neked, vegyél fel!”Ha arc-magasságba kerül, indul a pusziözön, ami egy alapos mosdatásnak felel meg. Éjszaka előbb-utóbb mindig megjelenik az ágyban, egész pontosan a takaró alatt, és elégedett röfögéssel jelzi, hogy ő most épp ott van, ahol lennie kell, a helyen, ami megilleti, esetleg csókokkal borítja el az ettől nem túl boldog, mert erre ébredő emberét.
Ez az egyik oldal. A másik, hogy azonnal lekushad, igyekszik láthatatlanná válni, ha rászólnak. Ha ezzel nem sikerül meghatnia az „ellenfelet”, akkor hátára gördül, és a totális megadással próbál büntetlenséget kikönyörögni magának.
A kettő együttes jelenléte azt jelzi: lehetett, aki szerette, így az ember általánosságban nem jelent rá a filozófiája szerint életveszélyt, ám érhették kellemetlen élmények is.
Rettentően szereti Dulciet, akivel együtt éltek, együtt érkeztek hozzánk, tán rokonok is. A két kutyus általában mindent együtt csinál, és sokszor puszilgatják, mosdatják egymást.
Babica a falka többi tagjával is jó viszonyban van. Ő egyébként minden élővel jó viszonyt ápol, derűs, boldog kis bohóc.
Szemben a legtöbb kistestű kutyával nem dimenzionálja túl magát a kutyatársakkal szemben.
Valamiért azonban – valószínűleg elvárás lehetett, mert nagyon meglepődik, hogy nem díjazzuk – rettenthetetlen házőrző, és ha szóhoz jut, verbálisan véd (ami talán nem akkora tragédia, mert kellemes, halk hangja van), a körlet megvédése érdekében azonban fizikális lépésekre nem ragadtatja magát.
Nagyon jól érti az emberi beszédet, és szereti, ha beszélnek hozzá. Szófogadó, hívásra a kert vagy ház legtávolabbi sarkából is azonnal jön,
Rettentően szeret a kutyatársakkal kergetőzni, és plüssökkel játszani szintén.
Dulcival van egy furcsa szokásuk: ha szállítóboxot látnak, az még földet sem ér szinte, azonnal beszállnak. Aztán – ha már beszálltak és rájuk zárul az ajtó, indul az utazás, kétségbeesetten – és fáradhatatlanul nyarvicsálnak.
Egy nála nem nagyobb kutyatársnak (legfőképp: Dulcienak) örülne, nagy nyüzsis életvitelű családnak, eleven gyerekeknek, túráknak nem. Fizikailag jó állapotú, de fajtájából és korából adódóan sem egy túrakutya. Igényli, hogy családtag legyen, és foglalkozzanak vele.
Jobb szemén enyhe szemszárazság figyelhető meg, ami napi 2x-i műkönnyes kezelést igényel. Ennek havi költsége kb. 1500 Ft
Érdeklődni Babicáról Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.



külső képtár: http://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157639971989715/...

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/admin/allat.php?a_id=000751&felt=akt&fev=&rend=be