Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2013-12-08 - Kutyakötelesség kirándulás: Patagónia óriásai
 

Találkozás: 10.30-kor a Magyar Természettudományi Múzeum bejáratánál! 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6

Előjelentkezés feltétlenül szükséges!
Jelentkezés Bergendi Zsuzsánál a PeKH számán: 06 1 410 71 68, a 06 70 240 7877-es telefonszámon vagy a bergendizs@gmail.com e-mail címen!


Pedig nem is tudtuk!

A félév programjának összeállításakor nem tudtuk még, hogy a Természettudományi Múzeum megrendezi a kiállítást - csak az állandó kiállítással - Eltűnt világok: a dinoszauruszok kora Magyarországon - kiállítással számoltunk. Nagyon nagy szerencse így, hogy a XV. kerületi Önkormányzattól elnyert pályázati támogatás fennmaradt részéből - KÖSZÖNET ÉRTE! - be tudjuk tervezni, hogy a résztvevők számától függő összegben besegítünk a "Patagónia óriásai" című kiállítás amúgy igen húzós jegyárába: ha kevesebben leszünk, nagyobb összeggel, ha többen, kevesebbel.

Tudnotok kell, minden hónap első vasárnapján ingyen látogathatók a múzeum állandó kiállításai 26 év alatti személyek, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozó számára. Így az állandó kiállítást a fentiek figyelembe vételével ingyen meg tudjátok nézni egy másik alkalommal, hónap első vasárnapján, a patagóniai óriásokat a fenti "besegítéssel" néznénk meg.

Mindenképpen javasoljuk, hogy ezt megtegyétek! Terveink szerint most a patagóniai dínókról szóló időszakos kiállítást és a szabadtéri Dínókertet látogatjuk meg. (felnőtteknek a belépő 400, gyerekeknek 300 Ft.)

Kedvcsináló:
Világszerte mindenhonnan kerülnek elő dinoszaurusz maradványok, azonban van néhány kiemelt terület, amely már régóta és folyamatosan a kutatók és laikusok figyelmének középpontjában áll. Egy ilyen vidék Patagónia, ahonnan az 1960-as évektől kezdve rendszeresen bukkantak elő az újabb és újabb szenzációs leletek. Hat évvel ezelőtt a patagóniai dinoszauruszok már bemutatkoztak Budapesten, most új leletekkel kiegészítve visszatértek. A kiállításon tizenhat dél-amerikai csontvázmásolatot és rekonstrukciót lehet testközelből megtekinteni, továbbá külön érdekesség, hogy a vendégkiállítás maradványait össze lehet hasonlítani a magyarországi leletekkel.

(szöveg és kép forrása Természettudományi Múzeum. Itt olvashatsz többet: http://www.origo.hu/tudomany/20130924-patagonia-oriasai-argentin-dinoszauruszok-a-magyar-termeszettudomanyi-muzeumban.html

Összefoglaló: módfelett csalódottak vagyunk. A kirándulásra mindössze négyen jelentkeztek. Ez sem öröm, de ugye a dolog szabadon választott. A felett viszont már sehogy sem tudunk napirendre térni: ez a négy ember is úgy döntött, nem jön el - csak éppen elfelejtette jelezni. Ha nem telefonálunk rájuk, egyeztetni, önkéntesünk utazhatott volna másfél órát oda, másfelet vissza, várhatta volna őket - hiába - a hidegben. Mindezt köszönetképpen, mert megírtunk, és megnyertünk egy pályázatot, hogy a jelentkezők számától függően az érdeklődők ingyen vagy kedvezménnyel megnézzenek egy kiállítást. A család mindössze annyit mondott: hideg van, nincs kedvük. Abban, hogy a másikra, aki majd a szabadidejéből ott várja őket, hogy a jegyüket megvegye, legkevésbé sem gondoltak, normálisnak tartják, nem találnak kivetni valót.
Rosszul van ez a világ összerakva.