Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2013-10-12 - Rég volt idők állatai - mamutok és mások - kihalt fajok
 

Kedvcsináló:
Kutyakötelesség Klub

Az Állat és Ember Állat- és Természetvédő Szabadidő és Kulturális Egyesület természetvédelmi klubja szeretettel meghív a 2013. október 12-én, szombaton 10 órától a Pestújhelyi Közösségi Házban (1158 Budapest, Szűcs István u. 45.) tartandó foglalkozására.

Változó világ – változó állatok 2. rész

Dodó, óriásalka, erszényes farkas, kvagga? Hol láthatók ezek az állatok? Hát sajnos már csak képeken. De vajon miért tűntek el a Földről? Az emberek mohósága volt az ok? Ezekre a kérdésekre keressük a választ sorozatunk második részében.

Kreatív műhely

Egy dodó, két dodó, sok dodó – új technikánk a stencilezés

Kutya – gazdi tanoda
Sétálunk, sétálunk…, avagy mi mindenre figyeljünk kutyasétáltatás közben.

Beszámoló: A félévben a második Kutyaköti-klub. Még mindig a változás a téma (nem ellentmondásos kissé ez a mondat?). Persze haladunk előre, legalábbis időben. A téma azonban egyre szomorúbb: azt már tudjuk, hogy a fajok kihalása (és újak léterejötte) természetes folyamat, de a mai előadásból az is kiderül, hogy ebbe a folyamatba hogyan avatkozott bele az ember, hogyan gyorsította fel és hány faj eltűnéséért felelős. Vagyis ma a dodó-madár és társai a főszereplők.

Bár az előadás mindent megtett, hogy nagyobb képet vázoljon fel (mikor, hogyan és miért kezdődött el a tömeges pusztítás; mennyire felelős érte az ostobaság és önzés, és mennyiben játszott szerepet „jogos önvédelem”; mik a jelenleg veszélyeztetett fajok, és mit tehetünk értük), a dodó természetesen kihagyhatatlan volt, és ezúttal is lesöpörte a színpadot. Úgy látszik, a fogékony hallgatóság lelke valamiért rezonál ezeknek a mókásan esetlen lényeknek a sorsával. A gyerekeket őszintén megrázta az értelmetlen pusztítás ténye, és valóban szomorúak voltak, amiért már nem találkozhatnak már soha többé egyetlen dodóval sem.

Némi vigaszt nyújtott a kézműveskedés, ahol a stencilezés technikájának segítségével egyetlen állatból könnyen-gyorsan gyártottunk sokat. Legalább papíron legyenek velünk…