Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2013-09-05 - Kutyakötelesség, III.
 

Kutyakötelesség No.3
Hát elérkezett az új évad. Azt hiszem, amikor elkezdtük a klubot, nem is gondoltuk volna, hogy immár a harmadik évünket is megérjük.

Már nyáron elkezdődtek a nagy fejtörések és ötletelések. Az elmúlt két évben bemutattuk mindazokat a fajokat, amelyekkel úton-útfélen, otthon és a természetben is nap, mint nap találkozhatunk. A gyerekek megismerték a különböző állatok igényeit, tartási körülményeit és mindenféle hasznos és érdekes dolgot megtudhattak a szűkebb és tágabb környezetünkben élőkről. Hirtelen nem is tudnám felsorolni hány fajról beszélgettünk a kutyákon, macskákon, halakon, hüllőkön, rágcsálókon át, egészen a sünökig, rovarokig és denevérekig.

Szóval sokat agyaltunk a folytatáson. Végül is Kata fejéből pattant ki a megoldás: gondoljunk egy nagyot, lépjünk át téren és időn, mutassuk be a nagy változásokat és nagy igazságokat. Így alakult, hogy foglalkozásaink gerincét a „Változó világok – változó állatok” témaköre adja. Foglakozunk majd a régvolt idők állataival, a kihalt és kihalás szélén állókkal, napjaink állatainak életlehetőségeivel, szerepével, és megnézzük azt is, hogy milyen jövő vár rájuk. Új színfolttal is bővítjük a foglalkozásokat, a „Kutya – Gazdi Tanodá”-ban egy-egy konkrét problémára keresünk megoldást.

Azt is elhatároztuk, hogy idén kizárólag önerőből dolgozunk, nem lesznek meghívott előadók, így természetesen sokkal nagyobb feladat lesz a korábbi előadások színvonalát fenntartani. Szerencsére Dalma kis rábeszélésre „önként” vállalta ezt a nemes feladatot!:-))) Tudtuk, hogy jó kezekbe került a dolog, hiszen Dalmától mindig nagyon érdekes, alapos és remek előadásokat hallottunk.