Yorkie fajtamentés


2012-07-01 - Alfi
 

Alfi 2003-ban született yorkshire terrier és szálkásszőrű tacskó nászából. Kinézetre és méretre is yorkie (kb. 4 kg), csak nagyobb, elálló fülecskéi vannak, ami egyedivé, bájosabbá teszi a pofiját.
Lakásban lakott, ágyban alvós kiskutya volt, gazdájának súlyos betegsége miatt kellett megválnia tőle.
Nagyon szerették, de nem volt tanítva, iskolázva, szeretetet annál többet kapott. Alfival nagyon könnyű együtt élni. Jó idegrendszerű, karakán törpe, nem fél a vihartól, fúrástól-faragástól, porszívótól és egyéb, a lakásban előforduló zajoktól. Értelmes, kedves, gyorsan oldódó, minden új, számára ismeretlen akadályt gond nélkül vett (kozmetikázás, orvosi vizsgálatok, pórázon sétálás stb.). Akit megszeret, azt tűzön-vízen át követi, rendkívül ragaszkodó, hálás minden foglalkozásért.
Pártfogójánál teljesen felszabadult: labdázik, játszik, hempereg, puszilkodik. Minden kutyával jól kijön (nemtől, mérettől függetlenül), macskáról tudomást sem vesz. Csak a jó minőségű kaját szereti, de kétszer kell etetni, mert egyszerre nem tud nagy mennyiséget megenni.
Korához képest aktív, energikus kiskutya, imád futni, rohanni, kirándulni, úszni, felfedező úton járni. Ha megfelelően le van mozgatva, akkor a lakásban észre sem lehet venni: alszik, csendben figyeli a gazdi minden mozdulatát.
Egyetlenegy hiba van csak Alfival: nem szeret egyedül lenni és ennek hangot is ad. Régen volt egyedül hagyva a lakásban, csak most a kicsi lelke meg van zavarva, idővel, türelemmel erről természetesen leszoktatható.

videó: http://youtu.be/al8-TuhZRGAkülső képtár: http://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2012-01-01-2012-12-3...