Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2012-07-11 - Kakukk Marci
 

Kakukk Marcit járókelők találták 2012.07.09-én Bp. V. kerületben, a Bajcsy-Zsilinszky úton .Megtalálásakor csúnya fül, és kötőhártya gyulladása volt. Állatorvos szerint 4 éves, legfeljebb 2 kg súlyú 23 cm marmagasságú ivartalanított kisfiú.
Kakukk Marci tipikus hisztis mama kedvence, akire mindent ráhagytak, aztán - amikor sok volt belőle -, akkor fegyelmezték. Mennyivel kellemesebb lett volna mindenkinek, ha Marci - a gazdi kedves, szeretetteli nevelésének köszönhetően - tudja hol a határ...
Feltételezhetően gazdája mindenhova cipelte magával , mert nem tűri az egyedül létet, még kutyák társaságában sem. Bármi történik, ő azt 1000%-on pörögve habzsolja, mintha holnap nem lenne nap, és közben nem hajlandó - mert nem ér rá, hiszen akkor kimaradna valamiből - szót fogadni.
Ha lehet akkor húst, hússal eszik, a tápot nem ismeri.
Ez volt Marci amikor hozzánk került.
Miután megtaláltuk a nevet, amire hallgat el lehetett kezdeni a nevelését.
Apró léptekkel, de folyamatosan halad, tanul. A következetesen kiadott utasításokat megtanulja, de sokáig próbálkozik azzal, hogy felülbírálja a gazdit.
Kiderült, hogy tud játszani, akár egyedül is elvan a plüss játékokkal, labdával. A kutyákkal is játszik, de még nem felhőtlen a dolog, mert ha van szexuálisan zaklatható eb a közelében, akkor a játék máris felejtős. Plüss játékokkal, labdával akár egyedül is elbohóckodik, de örül ha be tudja vonni a gazdit is.
Kedves, ragaszkadó eb, ha valami nagyon érdekes nem történik, akkor elalszik a gazdi lába mellett akár a földön is, csak közelében legyen. Önkiszolgáló, amikor úgy érzi többre van szüksége, akkor ölbe mászik, vagy ha a gazdi dolgozik, és nem veszi a lapot - akár a laptopjára is.
Sétánál is pörög ezerrel, csak azért lehet valamennyire irányítani, mert csak 3 kiló... Ha nagyobb lenne, bizony repülnénk utána.
Aludni egyenlőre össze-vissza alszik: hol a gazdi mellett, az ágyban, hol leköltözik a saját párnácskájára. Ha a gazdi ágyát választja, a takargatást nem igényli, viszont szívesen fekszik a párnán vagy annak közelében.
Az ennivalók közül még mindig a hús a kedvence, de már eszi a sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, rizst és tésztát is. Valószínüleg nem volt külön etetve, azt ette amit a gazdája. Nem nassoltak, mert az édességeket nem kéri. A száraz tápot nem eszi meg - nem véletlenül csúnyán fogkö-ves. Találni kell valami olyan rágcsát, amit megeszik, de sok kutya között nem tudunk kisérletezni vele.
Imádni való, édes, kedves kis akarnok, akit aranykalitkában tarthattak.
Következetes, élménydús napirend és nevelés mellett hamarosan le fog higgadni, és nem akar mindent egyszerre csinálni, és még a mostaninál is kedvesebb társ lesz. Addig viszont sok vidám percet fog okozni gazdájának a "kicsi a bors, de azt hiszi, nagyon erős" mentalitásával, és az abból adódó kalandjaival, esetenként: felsüléseivel.



külső képtár: http://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2012-01-01-2012-12-3...