Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2013-03-05 - Lizocska
 

Lizocska 9 év körüli ivartalanított, chipezett, oltott, féreghajtott yorkie kislány. Pontos kora nem ismert, mert leadó családja egy hajléktalantól vette, aki rossz körülmények között tartotta.
Ez meg is látszik Lizocskán: egy bűbájos csupa szív kis tündér: bohóckodik, hívogatja az embert, ugrabugrál, aztán hirtelen megijed a saját merészségétől, hátraarc, és elrohan a vackába, és onnan néz, bizakodó arccal „Ház! Nem ér a nevem! Jó voltam, ugye? Nem bántasz?”Nem sok élmény lehetett az életében, mert a nap nagy részét a párnácskáin tölti. a többiek játékát figyeli, sokszor be is fekszik közéjük a bolyba, de nem igazán kezdeményez, és csak néha-néha száll be.. Ő a „szinte nincs is”kutya: nem ugat, nem erőszakoskodik, és mindig, mint egy lopakodó párduc megy (aranyos, macskás a menése is), ezzel is álcázva magát. A pocikáját szereti, az evés fontos pillanata számára a napnak. Mégis, ha nála erőszakosabb jószág elmondja neki a miheztartást, a tájáról is lemond bánatos mártír tekintettel. Nem sok ilyen erőszakos jószággal találkozhatott azonban, mert egy kis babahájat is sikerült felküzdeni magára.
Ha kellő gyakorisággal kimehet a dolgát végezni, szobatiszta, de a kutyapelenkát is ismeri, használja.
Most tanul pórázon menni, mert eddig nem sétáltatták. Szeret elszöszmötölni a kertben – HA nem kell sokat kint lennie. Mindig van azonban egy kis félelem benne, hogy nem engedik vissza, és folyamatosan pillantgat az ajtó felé aggódó pofival, vajon, bemehet-e.
Ki tudna bontakozni, ha ehhez megfelelő közeget találna, ha a gazdi csalogatná, játszani hívná, egyértelmű jeleket adna neki, de megvárná, amíg kiépül a bizalom annyira, hogy Lizocska merészkedik is játszani vele.

Lizocska már GAZDIS!



külső képtár: http://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157634213257546/...