Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2013-05-25 - Szivárvány-szárnyakon
 

Kutyakötelesség klub a Pestújhelyi napokon
Május 25. 9-13 óráig
"Szivárványszárnyakon"
Ismerjük meg: a lepkék - Peregovits László előadása
Kreatív műhely: pillangó készítése többféle technikával
Kutyabaj: fertőző betegségek
Filmvetítés: válogatás a Kutyakötelesség klub és az Állat és Ember Egyesület videóiból
Mi is az a kutya-fritzbi?
Vendégünk: Kovács Mariann és kutyája Zorra, dogdancing és fritzbi versenyzők, európa-bajnoki bronzérmesek
A foglalkozás a PekH gyönyörű kertjében, a szabadban lesz!

Beszámoló: A lepkék szárnyain túlmenően is színes volt ez a délelőtt! Izgalmasak - bár, ha a kutyák fertőző betegségeire gondolunk - nem mindig kellemesek voltak a témák. A két fritzbi-versenyző Zorra és társa azonban feledtette a szopornyica, veszettség, parvovírusos bélgyulladás és társaik okozta kellemetlen érzést. Bátor, a klub házigazdájának kutyája jócskán megnevettetett bennünket önjelölt fritzbi-versenyzői alakításával! Bizony, Bátor ebben is ász, mint a dog dancingben és sok egyébben.
A programot Peresztegi László tanár úr előadásával folytattuk. Hihetetlenül érdekes volt, amiket elmesélt, az elektro-mikroszkópos képek pedig fantasztikusak! Bizony, a felnőtteknek is sok újat mondott, amikor például a lepkék vándorlásáról, valamint a hernyók és lárvák által alkalmazott különböző trükkökről mesélt! Ezt az előadást tényleg nem lehetett másképp, mint szájtátva hallgatni. A Tanár Úr mesélt az expedícióiról, amiből azt is meg kellett állapítanunk: a lepkész-bogarásznak igen jó kondival kell rendelkezni a sokszor 60 fokos dőlésszögű hegyek, súlyos felszereléssel történő megmászásához. De az élmények, melyekhez jut, többek között saját határai legyőzése által, semmihez nem foghatók és felejthetetlenek!
A foglalkozást végül a szokásos "csinálmányozással" zártuk: készültek a szebbnél-szebb lepkék, sőt lepkefüzérek a gyerekek szobájának fellepkésítésére! Kicsik és nagyok, mind jól éreztük magunkat, és sok érdekes dolgot tanultunk.

plakát: pl_-_lepkes.jpg