Állat és Ember - Barkács sarok

Barkács sarok


Háziteknős - ahogy ő, és ahogy mi csináljuk
 

Mások, a jelen esetben: a mi hibánkból is lehet tanulni. Az okos tanul is. Az úúúúúúúúúgy volt, hogy egy boltból aznap lejárt szavatosságú felvágottat kaptunk. Sokat. Egy részét lefagyasztottuk, akartunk azonban valami különlegeset is csinálni a gondozásunkban lévő kutyáknak.

Felteszem az eredetit - a forrást sajnos nem tudom, elnézést tőle, nem kívánjuk elorozni az ötletét, de nem tudjuk felrakni a nevét, mert mi már csak "továbbloptuk", egy forrás-feltüntetés nélküli oldalról.

Az eredeti recept tehát így szólt, és a "kulturált külsejű" tekik ez alapján készültek:

1db jól megtermett hozzávalói:
50 dkg darált hús
2 db tojás
2 szelet kenyér, beáztatva

őrölt feketebors
pirospaprika
1 fej vöröshagyma
2 ek zsemlemorzsa
1 cs bacon szalonna
3 pár virsli
1 db tojás a kenéshez

Szegény ember vízzel főz, mi tehát azt használtuk, amink van: előre pácolt hús (szintén adományból) volt az alap, ez adta a háziteknős méretét. A lábakkal követtük a mintát, a töltelék a szintén fenti bolttól kapott darálthússal(befűszerezve, olajon megfehérítettük) bekevert rizs volt. Végén az adomány-felvágottal kicserepeztük a tekit. Az eredeti receptnél kevesebb angol szalonnánk volt, és bizony, elfelejtettük tojással bekenni.
A mi tekinkhez így, hogy a teknősség belemagyarázható legyen, jóindulat kell. A másiknál egyértelmű.
Tanulság: kompaktabb töltelék, több, szorosan rábugyolált angolszalonna kell hozzá és bizony, nem szabad elfedkezni a tojásos kenésről, mert valószínűleg az tartaná egyben a jószágot.