Barkács sarok


Fácánhúsos batyu brokkolival töltve
 

Hozzávalók:
1 fácán
leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem, hagyma, fokhagyma, burgonya) ízlés szerint
5 tojás
kb 50 dkg liszt (a legjobb a teljes kiőrlésű rozs)
egy kisebb fej brokkoli
búzakorpa (egy kevés) – el is hagyható, vagy pl. zabpehellyel helyettesíthető
zöld fűszerek – petrezselyem, kakukkfű, lestyán

Elkészítés:
A fácánból és a leveszöldségből megfőzzük a hétvégi húslevest:) Leszűrjük, a fácánt kicsontozzuk (az ehető csontokkal a kényeztetni kívánt kutyust(okat) megkínáljuk). A fácánhúst a levesben főtt zöldségekkel együtt ledaráljuk, majd a tojással, korpával liszttel és zöld fűszerekkel nyújtható tésztává gyúrjuk. Közben a brokkolit köménymagos vízben kicsit megpuhítjuk.
A tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, négyzetekre (vagy amire sikerül:)) feldaraboljuk. Minden kis tésztadarabra egy-egy brokkoli rózsát teszünk, majd „bebatyuzzuk” és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Sütőben jól kiszárítjuk, majd ha kihűlt, megkínáljuk vele a kedvencünket. Vigyázat, ha több kutyus kapja, morgás lehet belőle, mert nagyon finom!

Beküldő: Rókáné Rózsa Anikó

melléklet: 6_facanoc_batyu.pdf

kapcsolódó oldal: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=229215800481419&set=a.224921440910855.489