Barkács sarok


Jutifalatból sosem elég: Feri virága
 

A tésztához:

- 0,5 kg liszt

- 1 pohár kukoricadara

- 2 tojás

- 1 pohár tej - Tejcukor érzékeny kutyusoknak vízzel keverve.

- fél pohár zsiradék: zsír, napraforgóolaj vagy olívaolaj stb. Figyeljünk a mennyiségre, ha a töltelék rész sok magas zsírtartalmú alapanyagot tartalmaz, mint például szalonna kevesebb mennyiség is elegendő lehet.

A töltelékhez:

Amit ezúttal elkészítéskor fokozatosan hozzá kell adagolni a tésztához, hogy egyenletes állagú legyen és a kutya el tudja fogyasztani.

- Finomságok, tetszés szerinti mennyiségben és arányban kedvencünk kedvencei, például: szalonna, töpörtyű, sajtdarabok, kutya szalámi, főtt, apró darabokra vágott hús stb.

Elkészítése:

A lisztet, a kukoricadarát, a tojást, a tejet és a zsiradékot összemorzsoljuk, összegyúrjuk, a hagyományos süteményhez hasonló állagú kinyújtható tésztát készítünk belőle. Kutyusunk kedvenc finomságait apró darabokra szeletelve folyamatosan belekeverjük a készülő tésztába, hogy egyenletesen eloszlassuk benne. Ezek lehetnek töpörtyűdarabok, kutya szalámi szeletek, szalonna, sajt falatkák stb.

A nyers tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk,szaggatjuk és 45-60 perc alatt lassú tűzön kisütjük.
(Gulyás Feritől és Ildikótól kaptuk)