Állat és Ember - Barkács sarok

Barkács sarok


Pipijava - újabb házilag készíthető jutifalat recept
 

Pipijava

Hozzávalók:
• 2 ½ csésze finomliszt
• 3/4 csésze kukoricadara
• 1/4 csésze összevagdalt csirke
• 1 csésze csirkehús-leves
• 4 evőkanál puha vaj
• 1 tojás
• 2 teáskanálnyi tej

Melegítsd elő a sütőt 175 C-re! Elegyítsd a lisztet, kukoricadarát, a csirkét, a csirkehús levest, és a vajat! készíts belőle lágy tésztát és gyúrd 3 percig! Nyújtsd a tésztát 5-6 mm vastagságúra és szúrd ki Neked tetsző süteményformával!! Verd fel a tojást és a tejet, és a felvert keverékkel kendd meg a sütik tetejét Tedd sütőpapirra! (nem kell kikenni előtte!) Süsd 35 percig 175 C-on!.

(Vélemény: a kutyáim ölnek érte, mi is megkóstoltuk, nekünk izetlen, legközelebb több csirkét teszek bele!)