Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2009-09-01 - Sebajtóbiás
 

Sebajtóbiás 9 éves, ivartalanított, az átlagosnál nagyobb - legalább 7 kg súlyú - yorkie keverék fiú. 9 évesen került hozzánk. Gazdimamija meghalt, a rokonoknak nem kellett. Felemás élete lehetett: gyönyörűen kozmetikázva volt, mikor hozzánk került, 9 éves kora ellenére azonban csak kölyökkori oltásai voltak meg.
Szeretetben azonban, legalábbis, amíg a gazdi meg tudta ezt adni neki, nem lehetett hiánya. Kiegyensúlyozott, önnnön értékeivel tisztában lévő kutya, aki a lakást intelligensen használja. Mégis, a felemelt, vagy ütésre emelt kéztől behúzza a fejét, és hunyorog.
Jellemét tekintve igazi terrier. A családjában élő kutyákkal-macskákkal (jelenlegi befogadójánál 3 kutyával és két cicával él) jól kijön, az utcán azonban nem szeret más kutyákkal barátkozni, noha sétálni imád: ha meglátja a pórázt, úgy ugrál, mint egy kölyök. Az emberrel leginkább úgy szeret játszani, hogy gyengéden harapdálja, ennek ellenére, mivel tudja, hol a határ, állatokhoz szokott, őket tiszteletben tartó gyerek mellé is adható: befogadójánál négy éves kisfiú és tinilány is van.
Tobi - bár korához képest filigrán - a pocakját nagyon szereti, úgyhogy kis odafigyelést igényel az etetése, örömmel meghizlalná ugyanis magát.
Nagyon szereti a kényelmet, ágyban alszik, de ahogy felkel a gazdi, ő is megy utána, mert imád a közelében lenni. Neki mindent, ami történik, tudnia kell és nyomon követnie.



külső képtár: http://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2009_01-01-2009-12-3...