Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Noir
Noirmeghalt2012-09-05
bekerült:2010-01-16
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2004-01-01
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Noir 6-7 év körüli szobatiszta középtermetű, 15 kg-os leány. Jelenleg 5 kutyával és három cicával él együtt. Ezzel együtt, nem feltétlenül van szüksége társ-állatra: a sok hányattatás után szeretne magának vége egy saját Embert, aki csak az övé, akin nem kell osztoznia. Más kutya mellé adható, mégis egyedüli kedvencnek szeretnénk inkább. Ha társa lesz leendő családjában, fontos, hogy az övéhez hasonló vérmérsékletű legyen. Ha a játszótársat keresi benne bárki már meglévő kutyájának, csalódik: Noir nem játszik, de nem is kötekszik. Kivétel, ha a vacka közelében kutakodnak (az a trezorja, ott tárolja be a tulajdonát, játékait). Más állatot nem enged oda: ha nem a kincseire pályáznak, akkor barátságos a többi állattal, legyenek macskák vagy kutyák, mindegy. Ő a többiektől főként azt szeretné, hogy hagyják békén. Macska-kompatibilis, de a cicákra is vonatkozik, hogy ne ugráljanak rajta, ne zavarják „belső köreit”. Szinte teljesen vak volt, most viszont, sikeres műtétjét követően látása 80%-os. Csak szokja még az új állapotot, hogy ismét övé a világ, így valószínűleg ráérez majd a játszás ízére is előbb-utóbb, az ugyanis az vakon nem annyira megy. Sétálni viszont nagyon szeret. Mivel hallása az elhanyagolt fülgyulladás miatt nem tökéletes, a pórázról elengedni nem lehet.
Norci szereti a maga útját járni, kicsit konok, de kompromisszumra hajlandó. A pocakja a mindene, így az ételén mással nem osztozik. Nagyon szeret emberekkel lenni, és gyerekekkel is kulturáltan viselkedik – ehhez természetesen az ő határait is tiszteletben kell tartani. Fontos neki, hogy szeressék, hogy megkapja a napi simogatás-adagját, és ezért ő is gyengéd szeretetet ad cserébe...Nagy pusziosztó, de a szeretetét nem adja ingyen: ki kell nála érdemelni. Az ágyban alvást nem igényli, jobban szereti a „privát kényelmet”, a kutyaágyat vagy saját párnát.
.Szeretnénk neki egy szerető családot találni, ahol további életében szeretnék, és családtagként kezelnék. .Igazán megérdemli a hihetetlen élni akarása miatt, azért, ahogy két súlyos műtéten átharcolta magát a látásba, az életbe.

Van, akivel nagyon kegyetlen az élet. Noir egy közülük. Bizonytalan panaszai jelentkeztek 2012. áprilisában, s a kivizsgálás hondrosarcomát állapított meg nála. Az egyik legfájdalmasabb daganatos betegséget. Küzdött, küzdött érte kezelőorvosa, dr. Balogh Lajos: kapott chemoterápiát, sugarat, melyek segítségével a daganat elhatárolhatóvá s így műthetővé vált, de az élet nem szerette Noirt: a műtét sikeres volt, Balogh Doktor Úr egyben kivette ugyan a daganatot, ám Noir epilepsziás rohamot kapott műtét közben...
Következett az epilepszia szakorvos, epilepszia-kezelések
Epilepsziából stroke... Noir mozgásképtelenné vált, de befogadójával még mindig küzdött, mert vakon, süketen is élni AKART.
Felállt a stroke-ból.
A sors és az iszonyú, 37-39 C-s nyári melegek nem kegyelmeztek. A frontváltozás okozta újabb nagyrohamból nem tudta már kihozni, orvos, gyógyszer, befogadójának szeretete... elment a mi kicsi Norcink.
Szívünkben azonban örökre él.
Nagyon megérdemelt volna egy jó gazdit, mert csupa szeretet volt. Csakhát nem fehér, csakhát nem kicsi, csakhát nem fiatal. Így erősen esélytelen.
Aki "kihagyta" nem tudhatja, mi igen: sok-sok szeretet mellett ment el.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_kutyusok/noir/
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com