Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Phara
Pharameghalt2012-04-13
bekerült:2009-06-03
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:
született:
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Phara két év körüli, filigrán alkatú ivartalanított keverék kislány, alkatát illetően egy fekete "miniagár", csupa ideg szépség. Korábbi családjának a kutyája kapta játszótársnak, ám a másik kutyus túl vehemens természetével elnyomta a kölyökkorát menhelyen töltött, és így a szocializációban igencsak lemaradt Pharát, aki így egyre befelé fordulóbb és zárkózottabb lett, egy igazi úthenger stílusú franciabuldog kislánynak valóban nem tudott ideális társa lenni.Előzményei azt is egyértelművé tették Pharában: nem kíván osztozni, egyedüli kedvenc szeretne lenni. Bár séta közben szívesen ismerkedik kutyákkal, otthon köszöni, nem kér inkább riválist!
Egész kicsi gyerek mellé nem ajánljuk félőssége miatt, tinédzsereknek azonban már jó pajtása lehet.Akit megszeret, azt árnyékként követi, a szeretetének elnyeréséhez azonban - hiszen sokszor csalatkozott már - türelem kell. Nem szeretne újra csalódni, és régebben bánthatták is, mert a takarítóeszközöktől fél. Az agresszió teljes mértékben hiányzik belőle: ha megijed, inkább "lefagy", vagy "elszalad". És hogy megijedjen, ahhoz elég egy váratlan zaj, ajtócsapódás, egy szélfútta nylonzacskó, tehát bármi, ami szokatlan. Hozzá tehát több figyelem és empátia kell, mint kutyáinkhoz általában.
Ha viszont megértette, szeretik, teljesen megváltozik: nagyon szereti a kényeztetést, a kézből evést, ágyban alvást.Jó lenne, ha szerető otthonra lelne, ahol megértik: nem minden kutya rettenthetetlen hős... köztük is akadnak félősebbek. Phara ilyen - bár kerítésen belülről hihetetlen intenzitással védi a területét. Imád mozogni, hiperaktív gazdinak extrán jó edzőpartnere lehet! Szobatiszta, a lakást kulturáltan használja. Rövid szőre miatt lakásban tartással szeretnénk örökbe adni!
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06-70-223-6476-os telefonszámon
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com