Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Amigo
Amigogazdira talált2017-10-22
bekerült:2017-06-15
honnan:Noé Állatotthon
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2009-09-14
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Amigo 7 év 10 hónapos, szívféreg-negatív, kombinált- és veszettség oltással rendelkező, chipezett, ivartalanított 3 kg alatti súlyú yorkie fiú.
Az élete egy regény. Elveszett és családja hiába kereste. Bár chipes volt, és így hazajuttatható lett volna, annál is inkább, mert körözve volt a rendszerben, mintha elnyelte volna a föld: biztos, hogy nem vitték orvoshoz, ezért nem jelzett a rendszer. Másfél év múlva egyszer csak szurtosan, csapzottan besétált a kapun. Nem tudni, hol lehetett ez alatt az idő alatt. Az biztos, hogy nem luxus körülmények között élt és valószínűsíthetően nem saját akaratából nem ment haza. Nagy volt az öröm, hogy meglett, megkapta az elmaradt oltásokat, családja kozmetikushoz vitte. Majd reggel drámára ébredtek: korábban nem voltak, így a család nem tudta, hogy Amigo nem szívleli a szárnyast, és az iccaka leple alatt a ki fog itt lakni kérdést véglegesen lerendezte a diszttyúkokkal.
Ezek után nem maradhatott, így került hozzánk.
A történetet elhisszük, miért mondanának mást, de ha nem hallottuk volna, azt gondolnánk Amigo igazi mintapolgár.
Hihetetlenül alkalmazkodó kutya. Mindenütt ott van, ám mindenütt észrevétlenül. Ha az ember dolgozik, a lábánál fekszik, de soha nem útban, és nem lecövekel, mint a két kecske a hídon, hanem arrébbáll, ha a gazdi elsüvít mellette. Mindenben ez a félreállós jelenlét jellemzi: nagyon örül, ha a számára kedves emberek észreveszik, és foglalkoznak vele, de ha nem, abból sem csinál drámát, megelégszik azzal, hogy velük lehet. Ha a gazdinak kedve van játszani vele, mindig nyitott rá, és örömmel veszi, ám nem követeli, nem vájja tőig a gazdi combjába a karmait, hogy észrevegyék. Megpróbál persze picit bohóckodni, azzal felhívni magára a figyelmet, de ha nem, hát nem, peckesen arrébb sétál, nem erőlteti a közös programot, és az öntudata sem sérül. Kiválóan el tudja magát foglalni a kertben és a lakásban is. nem emberfüggő, hogy minden másodpercben valakinek vele, vagy neki valakivel kellene foglalkoznia.
A többi kutyával a kapcsolata jó. Konfliktusa még sosem volt. Nem szívózik, nem erőlteti a sajátját. Ha a többiek között presztizs-hőbörgés alakul ki, megint csak peckesen elpattog és rá van írva a kutyára, hogy magában megállapította: ezek hülyék. Így az esetleges – igaz, ritka – veszekedésekben nem vesz részt. Inkább különutas. Bár szereti a kutyákat, az ember társasága fontosabb neki csak nem erőlteti. Valószínűleg, kiválóan ellenne kutyatárs nélkül, ha a gazdái kellő időt és figyelmet szentelnek neki.
Agresszió jelét nem mutatta nálunk, (a kertben a gerlék simán sétálgattak pár lépésre tőle), de jobb félni, mint megijedni, nem adjuk madarak mellé.
Gyereknek (természetesen értelmes, a kutyát tiszteletben tartó gyerekre gondolunk) valószínűleg jó társa lenne, nyünyörgetősnek azonban nem hagyná magát. Nem azért, mert bántásnak venné, hanem zavarná a méltóságát. Merthogy az ölég jól fejlett 
Életvidám személyiség: szereti a pocakját, imád sétálni, részese lenni az eseményeknek, egyáltalán, hogy események legyenek körülötte. Merthogy: társ.
Amit megmutatnak, azonnal megtanulja. A pórázon séta, járművek mind újdonság voltak a számára, de másodjára már profin vette az akadályokat. A lakást szépen használja, nem nyúl hozzá olyanhoz, ami nem az övé, de a saját dolgaival (kutyaágy, játékok) is kulturáltan bánik.
Mivel jelenléte szinte észrevétlen, kutyabarát munkahelyre nyugodtan vihető, de ha otthon hagyják – persze , nem tíz órára vagy még többre, akkor sincs dráma.
Nagyon sok fajta gazdinak jó családtag lehet, hisz az idősebbektől megkapná a több időt, a gyerektől a játékot, a fiatalabb gazdiktól az élményeket a mozgást. Ha ebből a háromból egy kimarad, ő még ettől jól érzi magát. Kutyatárs nem feltétlenül szükséges, de nem is menne világgá tőle. Ha szeretnél egy ilyen jó természetű kutyát a családodban, hívd az impresszárióját. Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com-on bemutatkozó levéllel.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com