Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Shelby
Shelbygazdira talált2016-05-02
bekerült:2016-03-06
honnan:Pomázi Állatvédő Egyesülettől átvéve
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:szuka
született:2016-01-15
szín:fekete-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
2 kg
leírás:Shelby 2016. január 15 én született keverék kislány kutya.
Shelby két testvérével ( Shuri és Sherlock) a pomázi állatmenhelyről került gondozásunkba, aki leadta őket, azt mondta, yorkshire terrier anyuka és talán pomerániai spicc apa gyermekei. Mivel nem tudjuk igaz-e, ezért fontos elmondanunk az örökbe fogadni szándékozóknak, hogy állatorvos becslése szerint felnőtt korukra max. 10 kg körüli és 40 cm marmagasságúak is lehetnek, de ez még a kistestű kategória. Szóval nem lesznek mini méretűek!!
Shelby a legvagányabb a három testvér közül. Igazi kis izgő-mozgó, mindenre kíváncsi kölyök, hatalmas életörömmel fedezi fel a világ dolgait. Szereti a többi kutya társaságát, de ha valaki neki nem tetsző dolgot tesz (pl. belefekszik az ágyikójába, el akarja venni a játékát, megmutatja, szerinte ki a főnök, legyen a kutya vele egy méretű vagy akár egy nagyra nőtt vizsla is.
A lakásban élés szabályait most tanulja, szobatisztasága még nem állandósult, de egyre ügyesebb. Pórázhoz szoktatása megkezdődött, de egyenlőre csak kerten belül, mivel még nem teljes az immunitása.
Leendő családjának számítani kell még néhány széthordott lábbelire, megrágcsált dologra, de kellő odafigyeléssel és szeretettel gyorsan megérti, hogy mit szabad és mit nem.
Korából adódóan még napi háromszor eszik prémium minőségű kölyök tápot, főtt ételt. Most ismerkedik a gyümölcsökkel, zöldségekkel. Szereti az almát, epret, répát, paprikát, tökmagot, joghurtot stb.
Mivel még kajla kis kölyök, ezért az örökbe fogadó családjának hatalmas szerepe lesz abban, hogy milyen felnőtt lesz belőle, sok türelemmel és szeretettel kell megtanítani mindarra, amit még nem tud. Nem lesz nehéz dolguk, mivel Shelby testvéreihez hasonlóan nagyon okos, érdeklődő kutya. Szocializáció szempontjából fontos,hogy oviba illetve később kutyaiskolába járjon.
Még soha nem volt egyedül, jelenleg több kutyával él együtt és persze két tesójával, akikkel sülve-főve együtt vannak. Ezért jó lenne,ha leendő családjában nem lenne sokat egyedül illetve lenne kutyatársa egy barátságos kutya személyében.
Shelby oltási programját megkezdtük. Ezt leendő családjának kell befejeznie. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe, amit ellenőrzünk, de amiben budapesti állatorvosunknál kedvezményünkkel segítünk is.
Szőre rendszeres ápolást igényel.
Egészen kis gyermek mellé nem adjuk, nagyobb kutyával bánni tudó,annak igényeit tiszteletben tartó nagyobb gyermeknek viszont jó társa lesz.
Várjuk azt a családot, akik egy kutyaéleten át gondoskodnak róla, akikkel családtagként élhet.
Shelbyről érdeklődni Anka Zsófiánál lehet a 06 70 364 73 40-es telefonszámon illetve részletes bemutatkozó levél kíséretében a kasznakata@gmail.com email címen.
hely:Örkény, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-364 73 40
e-mail:kasznakata@gmail.com