Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Tabasco
Tabascogazdira talált2016-01-16
bekerült:2015-09-01
honnan:megtalálótól, Ráckevéről
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2014-02-01
szín:fekete-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Tabasco állatorvosunk becslése szerint 2014 februárja körül született , ivartalanított, 4 kg körüli súlyú yorkshire terrier kisfiú. Mivel nagyon fiatalon került hozzánk, fogazata nagyon jó támpontot adott kora megállapításához, a becslés pontos.
Ráckevén találták, senki nem ismerte, és senki nem kereste a megtaláló intenzív plakátolása ellenére sem, így került hozzánk.
Tabasco egy kincs. Ha csak egy vagy két szóval jellemezhetném, a legszembetűnőbb nála, hogy hallatlanul gyengéd és jóindulatú. Bár kamaszként került hozzánk, és igen, tud tombolni a vele egyívásúakkal, hatalmas birkózásba, kergetőzésbe bonyolódva, még a legvadabb bunyó közben is vigyáz arra, hogy ne okozzon fájdalmat. Ha az ő ízlésénél jobban felforrósodik a helyzet, kivonul belőle. Egyértelműen figyelmet szentel neki, hogyne fájjon a kutyapajtiknak, ahogy játszik, közeledik. A nála kisebbeket is legfeljebb finoman, testtel irányítja el, szorítja ki a saját tálja, vagy körülrajongott ideiglenes befogadója közeléből. (igen, itt az utóbbi időben egy kis féltékenység érezhető, de a leírt szinten nem lép túl.)
Nem tudni, milyen élete lehetett korábban, valószínű, hogy foglalkoztak vele, és szeretettel viszonyultak hozzá, mert igényli az emberrel a kapcsolatot. Ha lehet, itt gyengédsége még tovább fokozódik. Felfogja, hogy más a nyelvünk, így gesztusokkal táncolja el előbb – igen finoman – az érzelmeit, majd óvatos, finom puszikat ad, odabújik, ölbe ugrik, hízeleg, s mindezt egy tollpihe finomságával. Ilyenkor szinte még a karmait is behúzza, amire a kutyák nem képesek, és a súlyát is „redukálja”.
A legnagyobb öröm a számára, ha a gazdi közelében lehet. Ha az mosogat, Tabasco a fejét közben a lábára teszi, ha számítógépen dolgozik, az ölébe ugrik, és a legnagyobb boldogság neki, ha ott is maradhat. Feltétlenül olyan gazdit szeretne tehát, aki számára ÖRÖM, hogy a kutyája körülrajongja, nem azt érzi ki ebből, hogy a magánszférájába hatol.
Tabi örömmel játszik kutyapajtásaival és játékokkal is, ám egy levél egy ág is játéklehetőséget kínál neki. Étvágya hatalmas, az evés a nap fénypontja a számára. Ebben a gazdinak kell észnél lennie, neki ugyanis semmi kifogása nem lenne a teltkarcsú alkat ellen – ha az az övé.
Tabi nagyon szeret fogócskázni a többiekkel, tenni-venni a kertben, de ezt főként akkor, ha a gazdi kint van. Ellenkező esetben az ő társaságát választja inkább. Szépen, és kulturáltan sétál pórázon. Nagy öröm lenne, a számára, ha a gazdi kutyás sportok iránt érdeklődne, ilyet tervezne. Hihetetlenül jó rugói vannak, nagyon büszke is rá, mekkorákat tud ugrani (ha van, ami inspirálja – pl. a gazdi kezében ennivaló – helyből felugrik az orráig is akár).
Csendes kutya, ritkán ugat, ám ha igen, ha hangja erőteljes. Kérésre azonnal abbahagyja az ugatást.
Olyan család lenne az ideális a számára, ahol nagyon keveset van egyedül, mert egyedül lenni nem szeret, legalábbis az elején, magas fejhangon izgatottan ciripel, sokat szeretgetik,ülhet ölben, és hagyják, hogy a szeretetét ő is kimutassa, de mozgatják, tanítják is.
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com